- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (16.05.2016, 12:36)
- Crina Rădulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
5 mari mistere nerezolvate ale mărilor şi oceanelor - FOTO, VIDEO
Există câteva zone ale oceanelor şi mărilor pe care nicio persoană nu le-a vizitat, iar alte zone care sunt marcate de dispariţii misterioase, ale căror explicaţii nu au fost găsită nici până în ziua de azi, potrivit Descoperă.
Urmărește
3755 afișări
5 mari mistere nerezolvate ale mărilor şi oceanelor
Acestea sunt cinci mistere nerezolvate ale oceanelor şi mărilor, conform Descoperă.
1. Epava din Golful Mexicului
În 2001, ExxonMobil a primit mai mult decât a cerut, atunci când a pus o conductă de ulei în Golful Mexicului. În timp ce muncitorii erau ocupaţi cu construcţia conductei, aceştia au lovit o epavă care se afla sub apă de 200 de ani.
Brett A. Phaneuf, un om de ştiinţă din Texas, împreună cu echipa sa de experţi, a încercat de două ori să extragă artefacte de pe navă, dar fără noroc. A treia oară, acesta a observat o bucată de lemn blocată la bază, însă în momentul în care a vrut să o analizeze, mare parte din aparatură s-a defectat. Operatorii au încercat să prindă o parte cu ajutorul braţului submarinului, dar în final s-a blocat, iar maşinăria a rămas pe fundul mării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Următoarele eforturi de a obţine o bucată din navă sau artefactele ei au surprins un nou submarin pierdut în apă după ce a pierdut controlul.
Din ce în ce mai multe incidente au continuat să apară, lăsându-i pe unii să creadă că epava era bântuită, iar fantomele celor care se aflau pe ea nu voiau să fie deranjate. Nava-ruină şi „comorile” ei vor rămâne mereu un mister.
2. SS Edmund Fitzgerald
Lacul Superior este atât de mare încât este considerat ca o mare a unei insule. În noiembrie 1975, o furtună puternică a lovit atât de tare lacul, încât vaporul SS Edmund Fitzgerald a plecat din Detroit. În dimineaţa următoare, Fitzgerald împreună cu alt vapor, Arthur M. Anderson, şi-au adaptat rutele către o direcţie mai nordică, deoarece căpitanii de vas încercau să evite vânturile puternice.
Ernest McSorley, căpitanul vasului Fitzgerald, a raportat furtuna Gărzii de Coastă şi a încercat să ajungă la Whitefish Bay ca să scoată vasul din calea furtunii. Din păcate, la o oră după ce acesta a plecat, nava a dispărut de pe radar. Nu a existat niciun apel de ajutor înainte de incident. După o săptămână, Fitzgerald a fost găsit la mai bine de 150 de metri sub apă, rupt în bucăţi şi fără urmă de oameni.
Chiar dacă este destul de credibil faptul că furtuna a provocat această întâmplare, rămâne un mister unde se află corpurile echipei care se afla pe vas.
3. The Patanela
În octombrie 1988, Michael Calvin şi prietenul lui, John Blissett, au navigat pe vasul de lux denumit The Patanela. Cei doi au plecat din Fremantle, Australia, şi au ajuns în Whitsundays. De acolo, au continuat spre Portul Lincoln, unde Calvin i-a trimis o scrisoare surorii sale, în care ii spunea cât de bine se simte, cum se prezintă vremea şi faptul că el şi Blissett au decis să pună un mesaj într-o sticlă, să o arunce în mare, iar oricine urma să o găsească, câştiga o vacanţă gratuită pe vaporul de lux.
Din păcate, visele acestora nu au fost realizate niciodată. La câteva săptămâni după ce Calvin a trimis scrisoarea surorii sale, The Panatela a dispărut de pe coasta din Sydney. Cei doi prieteni nu au mai fost văzuţi sau auziţi de atunci.
4. John Halford
În 2011, John Halford, în vârstă de 63 de ani, a demarat cea mai de succes afacere a sa şi se pregătea să celebreze a 25-a aniversare de căsătorie cu soţia sa, Ruth, cu care avea trei copii. Halford avea totuşi un vis pe care voia să şi-l împlinească înainte să se retragă – să meargă pe o croazieră. Visul său a devenit realitate în acelaşi an, când a plecat într-o croazieră de şapte zile pe Thomson.
Conform textelor pe care bărbatul le trimitea soţiei sale, totul era exact cum îşi dorea. Aproape de miezul nopţii, John savura un cocktail la barul vaporului şi i-a trimis soţiei un mesaj cu detaliile călătoriei sale, ca să poată veni să îl ia de la destinaţie. Înainte ca ea să poată pleca, a primit un telefon care o informa că Halford nu o să fie la aeroport, deoarece a dispărut între miezul nopţii şi 7:00, când toţi pasagerii au coborât de pe vas.
John Halford nu a mai fost văzut niciodată. Din nefericire, Halford este una dintre cele 150 de persoane care a dispărut misterios pe un vas de croazieră.
5. Ruinele de la Marea Egee
Presa din Grecia a lansat noutăţi legate de o descoperire numită „Pompeii sub apă”. Descoperirea, care includea ruinele unui atelier de ceramică, vase de teracotă şi un cuptor, a fost făcută pe coasta Delos.
Arheologii au găsit multe pietre mari aşezate în faţa atelierului de ceramică şi ruinelor altor clădiri. Multe structuri găsite au rămas neidentificate, mărind misterul despre cum şi de ce oraşul antic a sfârşit sub apă.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”