- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (17.01.2017, 08:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aceasta este, de departe, cea mai folosită parolă din lume şi e extrem de uşor de ghicit
După ce au analizat un număr masiv de date de autentificare în conturi online apărute pe internet, mai precis peste 10 milioane, cercetătorii de la firma de securitate informatică Keeper pot spune cu certitudine care este cea mai populară parolă folosită în întreaga lume. Este vorba de 123456, utilizată în 17% din cele 10 milioane de conturi compromise.
Urmărește
2001 afișări
Aceasta este, de departe, cea mai folosită parolă din lume şi e extrem de uşor de ghicit
Pe locul doi s-a situat 123456789, iar pe trei qwerty. Locurile patru şi cinci au fost ocupate de 12345678 şi 111111, notează Go4it.
Programele care folosesc metoda brute force pentru a sparge conturile online au nevoie de doar câteva secunde pentru a afla aceste combinaţii.
Iată topul celor mai folosite 10 de parole din lume, potrivit Keeper:
1. 123456
2. 123456789
3. qwerty
4. 12345678
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Care este cel mai mare pericol pentru România? Răspunsul lui Iohannis
-
Preşedintele Klaus Iohannis anunţă consultări la Palatul Cotroceni, zilele următoare
-
Bolojan, după retragerea PSD de la negocieri: PNL e pregătit să-şi asume răspunderea
5. 111111
6. 1234567890
7. 1234567
8. password
9. 123123
10. 987654321
Potrivit specialiştilor, oamenii ar trebui să aleagă parole diferite dar complexe pentru conturile sau serviciile utilizate, eventual să opteze pentru un program care generează parole solide automat, precum LastPass, Keeper sau 1Password. Însă chiar şi în cazul în care folosesc servicii sigure de administrare a conturilor online, nu este recomandată salvarea în acestea a unor informaţiilor foarte sensibile, precum datele de autentificare la serviciul de internet banking sau la contul de PayPal.
O parolă complexă este lungă, include litere mici şi mari, simboluri şi numere.
O măsură prin care poate fi întărită securitatea unui cont online este activarea autentificării în doi paşi, acolo unde este disponibilă. Aceasta presupune, pe lângă introducerea numelui de utilizator şi parolei, a unui cod care îi este trimis prin SMS utilizatorului sau este generat de o aplicaţie specifică. De exemplu, serviciile Google şi Microsoft permit autentificarea în doi paşi.
Citeşte şi: Profitul Samsung, estimat să crească în ciuda problemelor generate de modelul Galaxy Note 7
Citeşte şi: Pericolul ascuns din produsele de patiserie
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe