- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (02.10.2012, 17:29)
- Andrei Constantinescu ,
Adevărul despre fast-food: De ce nu se strică hamburgerii de la McDonald's
Mâncarea de tip fast-food produsă de celebrul lanţ McDonald's a stârnit de-a lungul timpului controverse printre consumatorii şi specialiştii alimentari din întreaga lume. Mai exact, specialiştii în domeniu au fost întotdeauna intrigaţi de proprietăţile acestor alimente care nu se strică aproape niciodată.
Urmărește
14067 afișări
Adevărul despre fast-food: De ce nu se strică hamburgerii de la McDonald's(Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Un client curios din Canada a adresat o întrebare companiei McDonald's cu privire la motivul pentru care hamburgerii serviţi de producător în întreaga lume se strică foarte greu, scrie Business Insider.
Mai exact, clientul curios a întrebat pur şi simplu "De ce nu se strică hamburgerii de la McDonald's?", pornind probabil de la ideea că acest tip de sandwich, lăsat şi pentru câteva luni la temperatura camerei, nu suferă alterări majore. Pe deasupra, acest tip de "comportament" pe care îl adoptă produsele McDonald's se menţine şi la cartofii prăjiţi.
McDonald's a decis să îl consulte pe doctorul Keith Warriner din cadrul Universităţii Guelph's, oferind astfel un răspuns la întrebare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Pe parcursul anilor au tot apărut în presă, cât şi pe internet, foarte multe filme şi fotografii în care produsele McDonald's erau studiate timp de zile întregi pentru a se observa dacă hamburgerii au totuşi tendinţa de a se strica. Printre primele teorii cu privire la longevitatea acestui tip de aliment s-a aflat ideea că "hamburgerii nu se strică pentru o bună bucată de vreme deoarece sunt plini de chimicale".
Totuşi, în realitate, hamburgerii, cartofii prăjiţi sau celebrele nuggets de la McDonald's sunt ca şi celelalte alimente pe care le consumăm, având posibilitatea să reziste nealterate o perioadă de timp dacă sunt păstrate în condiţii optime.
Microbii şi bacteriile care cauzează alterarea alimentelor sunt aceleaşi pentru toate tipurile de mâncăruri, acestea având nevoie de apă, nutrienţi şi căldură pentru a se putea dezvolta. Dacă unul dintre aceste trei elemente sunt îndepărtate atunci procesul de alterare încetineşte.
Cât despre hamburgerul de la McDonald's, acesta conţine mai multe ingrediente care sunt în prealabil trecute printr-o serie de procese care cauzează deshidratarea acestora. De exemplu, carnea conţinută de hamburger conţine foarte puţină apă deoarece este gătită.
Atunci când este lăsat într-o încăpere la temperatura camerei deshidratarea hamburgerului continuă, din moment ce în majoritatea clădirilor umiditatea dintr-o cameră este de circa 40%. Aşadar, în lipsa umidităţii şi a apei hamburgerul mai degrabă se usucă decât să se strice. Prin pierderea umidităţii este îndepărtat un element necesar pentru ca microbii să se poată dezvolta şi să altereze hamburgerul, ceea ce înseamnă că acest aliment poate fi păstrat destul de mult timp, aproape intact.
Doctorul Warriner susţine că experimentul cu hamburgerul de la McDonald's poate fi repetat cu un astfel de sandwich făcut în casă, rezultatele fiind aceleaşi.
Blogul alimentar "A Hamburger Today" a urmat exemplul doctorului Warriner şi a confirmat că sandwich-urile preparate în casă pot fi păstrate o perioadă îndelungată de timp dacă sunt ţinute în condiţii optime, la fel ca şi hamburgerul de la McDonald's.
"Se pare că nu doar hamburgerul de la McDonald's nu s-a stricat, aceeaşi soartă a avut-o şi cel preparat în casă. Carnea de la mijlocul sandwich-ului s-a uscat şi s-a micşorat foarte puţin, însă semne de alterare încă nu există", scriu cei de la "A Hamburger Today".
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe