- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (15.10.2017, 15:57)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adio plombe: Un medicament pentru Alzheimer poate stimula dinţii să se repare singuri în doar şase săptămâni
Plombele dentare ar putea deveni un subiect care ţine de domeniul trecutului mulţumită unui efect descoperit recent al unui medicament creat pentru tratarea Alzheimer-ului, numit Tideglusib, potrivit Futurism.
Urmărește
3533 afișări
Adio plombe: Un medicament pentru Alzheimer poate stimula dinţii să se repare singuri în doar şase săptămâni
Dezvoltat şi testat pentru tratarea bolii Alzheimer, medicamentul Tideglusib s-a dovedit utilizabil în stimularea mecanismului natural de repararea al corpului. Chiar dacă a fost testat doar pe şoareci până acum, efectele la nivelul regenerării dentiţiei au fost evidente.
Tideglusib funcţionează prin stimularea celulelor stem din pulpa dintelui, sursa dentinei noi. Dentina este substanţa mineralizată situată sub smalţul dintelui, care ajunge să fie roasă de carii.
Dinţii îşi pot regenera dentina în mod natural, fără a fi ajutaţi, dar doar în anumite circumstanţe. Pulpa trebuie să fie expusă prin infecţii, carii sau traume pentru ca organismul să înceapă producţia dentinei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Dar chiar şi atunci, dintele poate reface doar un strat subţire în mod natural – nu destul cât să repare pagubele produse de carii, acestea fiind adânci în general. Tideglusib schimbă rezultatul procesului deoarece blochează enzima GSK-3, care opreşte formarea dentinei.
În cadrul cercetării, echipa a introdus bureţi mici, biodegradabili, făcuţi din colagen şi îmbibaţi în Tideglusib, în cavităţile afectate. Acest lucru a declanşat creşterea dentinei şi, în mai puţin de şase săptămâni, dintele a fost reparat.
Structura de colagen s-a topit, lăsând în urmă doar dintele intact. Până acum, procedura a fost aplicată doar pe dinţi de şoareci.
„Folosirea unui medicament care a trecut deja prin teste clinice pentru Alzheimer, generează o oportunitate reală de a trimite acest tratament dentar cât mai repede spre clinici”, susţine autorul principal al studiului, profesorul Paul Sharpe, pentru The Telegraph.
Citeşte şi: Secretarul general al Senatului, salariu brut de 19.055 lei, cu peste 2.000 lei mai mult decât Tăriceanu şi cu peste 1.500 lei mai mult ca preşedintele României - FOTO DOCUMENT
Citeşte şi: Bărbat bănuit că a încercat să violeze o adolescentă şi să răpească o fetiţă de 9 ani, reţinut
Citeşte şi: Când trece România la ora de iarnă
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe