- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (13.07.2011, 16:49)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Administrarea zilnică de antiretrovirale reduce riscul de infectare cu virusul HIV
Administrarea unei singure pilule antiretrovirale pe zi poate să reducă cu două treimi riscul de infectare cu virusul HIV la persoanele heterosexuale, potrivit concluziilor a două studii realizate în Africa.
Urmărește
773 afișări
Administrarea zilnică de antiretrovirale reduce riscul de infectare cu virusul HIV (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)
Michel Sidibé, directorul executiv al ONUSIDA, a salutat imediat această "descoperire ştiinţifică majoră, care reconfimă rolul esenţial pe care tratamentul antiretroviral trebuie să îl joace în lupta contra maladiei SIDA".
Cele două studii - unul realizat de Universitatea din Washington, iar celălalt, de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din Atlanta - au fost realizate în Botswana, Kenya şi Uganda.
Studiul TFD2, realizat de CDC Atlanta, a monitorizat 1.219 femei şi bărbaţi heterosexuali din Botswana, neinfectaţi, care au primit fie o pilulă de tenofovir/emtricitabină pe zi, fie un placebo. Pilula a redus cu 63% riscul de infectare cu HIV, în comparaţie cu grupul care a primit placebo.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Studiul realizat de Universitatea din Washington, Partners PrEP, a monitorizat 4.758 de cupluri heterosexuale serodiscordante (doar unul dintre partenerii de cuplu era infectat) în Kenya şi Uganda. Persoanele neinfectate primeau fie tenofovir, fie un amestec de tenofovir şi emtricitabină, fie un placebo.
În primul caz, riscul de infectare a fost redus cu 62% în raport cu grupul care primea placebo, iar în al doilea caz, acest risc a scăzut cu 73%.
Studiul CDC Atlanta trebuia să fie publicat la Roma, săptămâna viitoare, cu ocazia unei conferinţe despre cercetările din domeniul SIDA, însă lansarea lui a fost devansată din cauza publicării neaşteptate a studiului realizat de Universitatea din Washington.
Un studiu precedent, efectuat pe cupluri serodiscordante de bărbaţi, publicat în noiembrie 2010, a evidenţiat o reducere cu 44% a riscului de infectare cu HIV la persoanele care primeau un amestec de tenofovir şi emtricitabină.
Savanţii nu ştiau însă dacă prevenţia putea să funcţioneze şi în cazul cuplurilor heterosexuale. Un alt studiu, FEM-Prep, nu a evidenţiat un efect protectiv la femeile heterosexuale.
În luna mai, un studiu clinic realizat în nouă ţări, pe 1.763 de cupluri, în cea mai mare parte heterosexuale, a arătat că în cazul cuplurilor în care soţul seropozitiv lua antiretrovirale într-un stadiu precoce al maladiei, riscul de infectare pentru partenerul său de viaţă scădea cu 96%.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe