- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (22.12.2022, 19:40)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ADN-ul denisovanilor ar fi putut modela sistemele imunitare ale oamenilor din Papua Noua Guinee
Mutaţiile genetice moştenite ar putea oferi un avantaj în combaterea bolilor.
Urmărește
686 afișări
Hepta/ maayanvisuals -Instagram
Conform unui studiu publicat de Smithsonian, oamenii care trăiesc astăzi în Papua Noua Guinee ar fi moştenit mutaţiile genetice de la un grup străvechi de hominizi numiţi Denisovani. Iar aceste mutaţii genetice le-ar fi îmbunătăţit sistemele lor imunitare.
Denisovanii şi specia lor soră, neanderthalienii, au dispărut în urmă cu zeci de mii de ani. Dar strămoşii oamenilor moderni s-au împerecheat cu ambele grupuri, făcând schimb de ADN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Împerecherile care au avut loc în urmă cu zeci de mii de ani încă influenţează biologia indivizilor contemporani", a declarat pentru Ann Gibbons de la Science Joshua Akey, un genetician al populaţiei de la Universitatea Princeton.
Cercetări anterioare au dezvăluit că ADN-ul de Neanderthal moştenit de oamenii moderni poate influenţa riscul de a dezvolta diabet sau Covid-19 în formă severă. De asemenea, ar putea juca un rol în fumat şi consumul de alcool, precum şi în dezvoltarea bolii celiace.
Până la 5% din ADN-ul papuaşilor provine de la denisovani. În noul studiu, cercetătorii au analizat genomurile a 56 de papuaşi. Ei au descoperit că genomurile conţineau un număr ridicat de mutaţii moştenite de la denisovani, multe dintre acestea fiind localizate în apropierea unor gene care influenţează răspunsul imunitar al oamenilor.
Apoi, cercetătorii au cultivat în laborator celule cu unele având aceleaşi mutaţii. Două dintre aceste mutaţii au influenţat activitatea genelor imunitare.
Gallego Romero spune pentru Inverse că ADN-ul provenit de la denisovani ar fi putut permite strămoşilor oamenilor moderni să lupte mai bine împotriva agenţilor patogeni în noile medii.
"Când te gândeşti la oamenii care se plimbau prin această parte a lumii în urmă cu 60.000 de ani, una dintre cele mai mari provocări era să întâlneşti noi agenţi patogeni care te puteau nimici", spune ea pentru Freda Kreier de la Scientific American.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: STUDIU: Delfinii se pot îmbolnăvi de Alzheimer
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36