- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (09.11.2008, 14:53)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adolescenţilor agresivi le place să vadă persoane în suferinţă
Persoanele aflate în suferinţă pare a le provoca plăcere adolescenţilor agresivi, potrivit unui studiu american.
Urmărește
257 afișări
Adolescenţilor agresivi le place să vadă persoane în suferinţă (Imagine: Mediafax Foto)
Medicii au scanat creierul unor tineri agresivi în timp ce se uitau la înregistrări cu persoane care provocau accidental sau voluntar durere altora. Studiul a relevat faptul că zona cerebrală unde e înregistrată plăcerea se activează la vizionarea înregistrărilor. În schimb, tinerii care nu au un comportament agresiv nu au avut aceeaşi reacţie în acea zonă a creierului.
"Adolescenţii agresivi au avut o reacţie specifică şi foarte puternică s-a înregistrat în zonele care exprimă semntimentul de satisfacţie, când se uitau la suferinţa altei persoane ceea ce indică faptul că găsesc plăcere în acest lucru", a spus medicul Jean Decety, profesor de psihologie şi psihiatrie de la universitatea din Chicago (Illinois).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
"Este pentru prima dată când au fost folosite scanere pentru a studia reacţiile la scene care în mod normal provoacă compasiune şi această cercetare ne va ajuta să înţelegem mai bine modalităţile de a lucra cu adolescenţi care au tendinţe violente şi agresive", a adăugat acesta.
Medicul Benjamin Lahey, profesor de psihiatrie la universitatea Chicago, coautor al cercetării, a studiat o grupă de băieţi cu vârste cuprinse între 16 şi18 ani care au comportament agresiv şi probleme de comportament.
El i-a comparat cu alţi adolesceni de aceeaşi vârstă care nu manifestau agresivitate. Această cercetare relevă faptul că reflexul normal de compasiune pentru persoanele care experimentează suferinţă a fost perturbat în creier într-un mod care amplifică agresivitatea, potrivit autorilor acestui studiu publicat în Journal Biological Psychology.
Grupul de control format din adolescenţi de 16 și 18 ani fără probleme de agresivitate a reacţionat în acelaşi fel ca nişte copii de 7 - 12 ani într-un studiu realizat la începutul anului, în care medicul Decety a folosit scanere pentru a detecta reacţia creierului la imagini în care apăreau imagini cu persoane care suferă. Ei toţi au manifestat compasiune.
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46