Adolescenţilor agresivi le place să vadă persoane în suferinţă

Persoanele aflate în suferinţă pare a le provoca plăcere adolescenţilor agresivi, potrivit unui studiu american.

Urmărește
258 afișări
Imaginea articolului Adolescenţilor agresivi le place să vadă persoane în suferinţă

Adolescenţilor agresivi le place să vadă persoane în suferinţă (Imagine: Mediafax Foto)

Medicii au scanat creierul unor tineri agresivi în timp ce se uitau la înregistrări cu persoane care provocau accidental sau voluntar durere altora. Studiul a relevat faptul că zona cerebrală unde e înregistrată plăcerea se activează la vizionarea înregistrărilor. În schimb, tinerii care nu au un comportament agresiv nu au avut aceeaşi reacţie în acea zonă a creierului.

"Adolescenţii agresivi au avut o reacţie specifică şi foarte puternică s-a înregistrat în zonele care exprimă semntimentul de satisfacţie, când se uitau la suferinţa altei persoane ceea ce indică faptul că găsesc plăcere în acest lucru", a spus medicul Jean Decety, profesor de psihologie şi psihiatrie de la universitatea din Chicago (Illinois).

"Este pentru prima dată când au fost folosite scanere pentru a studia reacţiile la scene care în mod normal provoacă compasiune şi această cercetare ne va ajuta să înţelegem mai bine modalităţile de a lucra cu adolescenţi care au tendinţe violente şi agresive", a adăugat acesta.

Medicul Benjamin Lahey, profesor de psihiatrie la universitatea Chicago, coautor al cercetării, a studiat o grupă de băieţi cu vârste cuprinse între 16 şi18 ani care au comportament agresiv şi probleme de comportament.

El i-a comparat cu alţi adolesceni de aceeaşi vârstă care nu manifestau agresivitate. Această cercetare relevă faptul că reflexul normal de compasiune pentru persoanele care experimentează suferinţă a fost perturbat în creier într-un mod care amplifică agresivitatea, potrivit autorilor acestui studiu publicat în Journal Biological Psychology.

Grupul de control format din adolescenţi de 16 și 18 ani fără probleme de agresivitate a reacţionat în acelaşi fel ca nişte copii de 7 - 12 ani într-un studiu realizat la începutul anului, în care medicul Decety a folosit scanere pentru a detecta reacţia creierului la imagini în care apăreau imagini cu persoane care suferă. Ei toţi au manifestat compasiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici