- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (21.10.2009, 11:53)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Afecţiunile vizuale, printre cele mai frecvente probleme de sănătate la elevi
Cele mai frecvente afecţiuni ale elevilor din învăţământul preuniversitar sunt legate de probleme de vedere, de metabolism şi de nutriţie sau locomotorii, potrivit Raportului privind starea învăţământului în anul şcolar 2008-2009.
Urmărește
279 afișări
Afecţiunile vizuale, printre cele mai frecvente probleme de sănătate la elevi (Imagine: Mediafax Foto)
Raportul a fost prezentat, miercuri, de inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, şi vizează, printre altele, starea de sănătate a elevilor din municipiul Bucureşti.
Potrivit raportului, afecţiunile legate de problemele de vedere ocupă acelaşi loc fruntaş şi la copiii din creşe şi grădiniţe. De asemenea, copiii cu vârste între unu şi trei ani suferă, pe lângă afecţiuni de vedere, şi de boli de metabolism şi nutriţie. La grupa de vârstă - 4-6 ani - pe locul doi după afecţiunile vizuale sunt cele neuropsihice şi de limbaj.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina. Zelenski: Forţele ruse şi nord-coreene au suferit pierderi importante în luptele din sudul regiunii ruse Kursk
-
ZF: Cât de mult s-au mai restructurat băncile în anul 2024?
-
Ion Cristoiu: Sindromul Tergiversării la Români
Raportul menţionează că la copiii din creşe au fost descoperite, totodată, afecţiuni de sânge, malformaţii congenitate, boli neuropsihice şi ale aparatului urinar, în timp ce la grădiniţă, după afecţiunile vizuale, neuropsihice şi de limbaj, cele mai frecvente au fost bolile legate de metabolism şi nutriţie, locomotorii, respiratorii cronice şi malformaţiile congenitale.
Potrivit raportului, pe locul patru ca frecvenţă la grupa 7-9 ani sunt afecţiunile neuropsihice urmate de bolile respiratorii cronice şi cardiocirculatorii, în timp ce la grupa 10-12 ani, pe acelaşi loc se află bolile respiratorii cronice, neuropsihice şi cardiocirculatorii.
Frecvenţa acestor afecţiuni ale inimii cresc la grupa de vârstă 13-19 ani, ocupând locul patru printre bolile frecvente la această categorie şi fiind urmată de boli respiratorii cronice.
La grupa de vârstă 13-15 ani, pe locul 6 în privinţa bolilor se situează cele neuropsihice, în timp ce la grupa 16-19 ani, pe ultimul loc ca frecvenţă sunt afecţiunile digestive cronice.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe