Ai nevoie de un diagnostic rapid? SMARTPHONE-UL te-ar putea ajuta - VIDEO

Pe măsură ce lumea devine dependentă de smartphone-uri şi tehnologie high-tech, dezvoltatorii de software trebuie să creeze într-un ritm rapid cât mai multe aplicaţii ingenioase. Şi cum tehnologia nu mai cunoaşte limite, oamenii ar putea în viitor să-şi folosească telefoanele pentru a-şi diagnostica o boală.

Urmărește
464 afișări
Imaginea articolului Ai nevoie de un diagnostic rapid? SMARTPHONE-UL te-ar putea ajuta - VIDEO

Ai nevoie de un diagnostic rapid? TELEFONUL te-ar putea ajuta - VIDEO

Pare de necrezut, însă oamenii de ştiinţă chiar cred că este posibil, scrie Daily Mail.

O echipă de cercetători de la Institutul de Tehnologie din California (Caltech), condusă de profesorul de chimie Nate Lewis, lucrează cu o tehnologie care are drept scop crearea unui senzor pe bază de vapori care să poată detecta mirosurile la fel ca nasul oamenilor sau al animalelor. Aceştia speră ca cercetările să conducă la crearea unui sistem de detectare portabil şi accesibil, denumit "nasul electronic".

În continuare, ar putea fi creată o aplicaţie pentru smartphone-uri care să detecteze cu ajutorului "nasului electronic" dacă o persoană suferă de anumită boală.

"Un medic ar putea folosi smartphone-ul pentru a diagnostica o boală. Pacientul ar putea sufla într-un mic dispozitiv ataşat telefonului mobil şi medicul ar fi capabil să spună dacă acesta suferă de o boală transmisibilă, precum tuberculoza. Nu ar mai fi nevoie să trimită probe la laborator, ar fi posibil să se înceapă imediat tratamentul. O astfel de aplicaţie ar avea un impact major asupra vieţilor oamenilor", a declarat o absolventă a Caltech, Heather McCaig, care lucrează la proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici