AI „supraumană” care prezice bolile şi riscul de deces timpuriu va fi testată în spitale britanice

O nouă tehnologie va fi testată în spitalele britanice începând cu 2025. Este vorba despre un sistem de inteligenţă artificială care poate prezice riscul de deces timpuriu şi de boli grave doar din analiza unei simple electrocardiograme.

Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului AI „supraumană” care prezice bolile şi riscul de deces timpuriu va fi testată în spitale britanice

AI „supraumană” care prezice bolile şi riscul de deces timpuriu va fi testată în spitale britanice

O nouă tehnologie revoluţionară va fi testată în spitalele britanice începând cu 2025. Este vorba despre un sistem de inteligenţă artificială care poate prezice riscul de deces şi de boli grave ale pacienţilor doar din analiza unei simple electrocardiograme, conform shropshirestar.com.

Programul, numit Aire, a demonstrat rezultate impresionante în studiile preliminare: poate prezice cu 78% acurateţe riscul de deces în următorii 10 ani, identifică în proporţie de 79% riscul de insuficienţă cardiacă, detectează în proporţie de 76% viitoarele probleme de ritm cardiac şi prezice cu 70% acurateţe riscul de îngustare a arterelor.

„Am creat ceva suprauman - nu pentru a înlocui medicii, ci pentru a face ceea ce niciun medic nu poate face doar privind o electrocardiogramă”, explică agenţiei de ştiri PA Dr. Fu Siong Ng, cardiolog la Imperial College Healthcare NHS Trust.

Sistemul a fost antrenat pe 1,16 milioane de electrocardiograme de la aproape 190.000 de pacienţi. Cercetătorii speră că în următorii 5-10 ani, fiecare electrocardiogramă făcută în spitalele britanice va fi analizată automat de această inteligenţă artificială.

„Este un test simplu şi ieftin care ne poate spune dacă un pacient are nevoie de investigaţii mai amănunţite”, adaugă Dr. Ng.

„Astfel, putem interveni mai devreme şi preveni bolile grave înainte să apară”, s-a spus, de asemenea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici