- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- MOSCOVA, (16.12.2008, 19:04)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Albert de Monaco vrea să facă scufundări pe fundul lacului Baikal
Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi preşedintele republicii Buryatia din Federaţia Rusă intenţionează să facă scufundări pe fundul lacului Baikal, în 2009, în cadrul unei misiuni de cercetări ştiinţifice, potrivit anunţului făcut de organizatorii acestei expediţii, informează agenţia Ria Novosti.
Urmărește
96 afișări
Albert de Monaco vrea să facă scufundări pe fundul lacului Baikal
"Există posibilitatea ca Viaceslav Nagovitsin şi prinţul Albert al II-lea de Monaco să se afle la bordul submarinului. Dacă va fi aşa, proiectul nostru de cercetare va beneficia de şanse sporite pentru o finanţare viitoare", a declarat Arnold Tulokhonov, directorul Institutul pentru Gestionarea Naturii din regiunea Baikal, afiliat Academiei de Ştiinţe din Rusia, în timpul unei conferinţe organizate pentru strângerea de fonduri destinate conservării naturii din regiunea lacului Baikal.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Lacul Baikal, situat în sud-estul Siberiei, este cunoscut de localnici sub denumirea de "Marea Sacră", fiind cel mai vechi şi mai adânc lac din lume, format în urmă cu 25 de milioane de ani. Aflat în patrominiul mondial UNESCO, lacul reprezintă o mare parte din rezervele de apă dulce ale planetei şi este căminul mai multor specii unice de floră şi faună.
Două minisubmarine au explorat fundul lacului Baikal în cadrul unei misiuni ce a cuprins 52 de scufundări în perioada iulie - septembrie 2008, în cadrul primei faze a studiului de explorare a adâncimilor lacului Baikal. Multe întrebări au rămas fără răspuns, inclusiv cele care vizează originea lacului şi natura unică a organismelor care îl populează.
În timpul acestor scufundări, cercetătorii au prelevat câteva mostre de petrol care se scurge printre crăpăturile scoarţei tectonice în straturile de roci de pe fundul lacului şi este apoi digerat de anumite organisme care trăiesc pe fundul lacului Baikal.
A doua fază a acestei misiuni de explorare va debuta în primăvara anului 2009, va dura peste doi ani şi va cuprinde 160 de scufundări.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe