- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- MOSCOVA, (16.12.2008, 19:04)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Albert de Monaco vrea să facă scufundări pe fundul lacului Baikal
Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi preşedintele republicii Buryatia din Federaţia Rusă intenţionează să facă scufundări pe fundul lacului Baikal, în 2009, în cadrul unei misiuni de cercetări ştiinţifice, potrivit anunţului făcut de organizatorii acestei expediţii, informează agenţia Ria Novosti.
Urmărește
96 afișări
Albert de Monaco vrea să facă scufundări pe fundul lacului Baikal
"Există posibilitatea ca Viaceslav Nagovitsin şi prinţul Albert al II-lea de Monaco să se afle la bordul submarinului. Dacă va fi aşa, proiectul nostru de cercetare va beneficia de şanse sporite pentru o finanţare viitoare", a declarat Arnold Tulokhonov, directorul Institutul pentru Gestionarea Naturii din regiunea Baikal, afiliat Academiei de Ştiinţe din Rusia, în timpul unei conferinţe organizate pentru strângerea de fonduri destinate conservării naturii din regiunea lacului Baikal.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Lacul Baikal, situat în sud-estul Siberiei, este cunoscut de localnici sub denumirea de "Marea Sacră", fiind cel mai vechi şi mai adânc lac din lume, format în urmă cu 25 de milioane de ani. Aflat în patrominiul mondial UNESCO, lacul reprezintă o mare parte din rezervele de apă dulce ale planetei şi este căminul mai multor specii unice de floră şi faună.
Două minisubmarine au explorat fundul lacului Baikal în cadrul unei misiuni ce a cuprins 52 de scufundări în perioada iulie - septembrie 2008, în cadrul primei faze a studiului de explorare a adâncimilor lacului Baikal. Multe întrebări au rămas fără răspuns, inclusiv cele care vizează originea lacului şi natura unică a organismelor care îl populează.
În timpul acestor scufundări, cercetătorii au prelevat câteva mostre de petrol care se scurge printre crăpăturile scoarţei tectonice în straturile de roci de pe fundul lacului şi este apoi digerat de anumite organisme care trăiesc pe fundul lacului Baikal.
A doua fază a acestei misiuni de explorare va debuta în primăvara anului 2009, va dura peste doi ani şi va cuprinde 160 de scufundări.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe