- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (18.11.2008, 21:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Albinele, înfometate şi ameninţate cu dispariţia
Europarlamentarii solicită Comisiei Europene să acţioneze rapid pentru salvarea albinelor, înfometate din cauza monoculturilor şi ameninţate cu dispariţia din cauza agriculturii moderne, a schimbărilor climatice şi a câmpurilor magnetice provenite de la celulare.
Urmărește
307 afișări
Albinele, înfometate şi ameninţate cu dispariţia (Imagine: Mediafax Foto)
Europarlamentarul Neil Parish a redactat o rezoluţie privind situaţia din sectorul apicol, care a fost prezentată marţi în Parlamentul European, iar miercuri urmează să fie supusă votului. În prezentarea rezoluţiei, Parish l-a citat pe Albert Einstein, spunând că, "dacă într-o zi albinele ar dispărea, omul nu va mai avea decât câţiva ani de trăit".
Potrivit documentului prezentat de europarlamentarul Neil Parish, 76% din producţia de alimente pentru consum uman este dependentă de sectorul apicol, iar 84% din speciile de plante cultivate în Europa depind de polenizare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Oamenii de ştiinţă nu au ajuns încă la un consens privind cauzele care determină dispariţia albinelor, însă, potrivit PE, principalii vinovaţi par a fi folosirea pesticidelor în agricultură, transportul albinelor pe distanţe mari, lipsa diversităţii genetice, schimbarea climatică şi câmpurile magnetice provenind de la telefoanele mobile.
"Trebuie să investim mai mult în cercetarea albinelor pentru a stabili cauzele dispariţiei acestora, astfel încât să putem lua măsuri urgente pentru protejarea acestora şi combaterea scăderii drastice a numărului de colonii de albine. Eşecul acţiunii noastre ar putea avea consecinţe catastrofice", a spus raportorul.
O altă problemă a albinelor o reprezintă înfometarea, a apreciat europarlamentarul. El susţine că practicarea monoculturilor pe scară largă în agricultură îngreunează efortul albinelor de a găsi nectar pentru hrană.
Pentru combaterea înfometării albinelor, deputaţii europeni propun, în contextul verificării stării de sănătate a politicii agricole comune, crearea unor zone ecologice în special în regiunile arabile majore. Aceste zone, în care ar creşte plante bogate în nectar, ar urma să fie create în părţile cel mai dificil de cultivat ale terenurilor.
Parlamentarii europeni vor cere, miercuri, Comisiei Europene să acţioneze pentru ameliorarea situaţiei din sectorul apicol. Deputaţii vor vota asupra rezoluţiei în plen, la Strasbourg.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:00
-
astăzi, 10:48
Loviturile israeliene ucid 17 palestinieni în Gaza. Ordin de evacuare pentru un spital din nord