Alimentaţia corectă: mai nou, grăsimile sunt sănătoase şi chiar recomandate în dietă!

Avem impresia că ştim ce să mâncăm: mai puţină carne roşie şi mai multe fibre, mai puţine grăsimi saturate şi mai multe legume şi fructe. Greşit! Cel puţin asta susţine o nouă carte controversată semnată de nutriţionistul Zoe Harcombe.

Urmărește
57 afișări
Imaginea articolului Alimentaţia corectă: mai nou, grăsimile sunt sănătoase şi chiar recomandate în dietă!

Alimentaţia corectă: mai nou, grăsimile sunt sănătoase şi chiar recomandate în dietă! (Imagine: Mediafax Foto)

În cartea "The Obesity Epidemic: What Caused It? How Can We Stop It? (Episemia obezităţii - Care sunt cauzele? Cum o oprim?), Zoe distruge toate miturile legate de alimentaţie.

Mit: Carbohidraţii ar trebui să fie principalii piloni din regimul nostru alimentar
Potrivit acestei credinţe, carbohidraţii precum orezul, pastele, pâinea sau cartofii ar trebui să constituie mare parte din ceea ce mâncăm. Problema este că atunci când sunt digerati, carbohidraţii se transformă în glucoză. Acest proces determină corpul tău să producă insulină, cu scopul de a se descurca cu glucoza suplimentară.

Unul din rolurile principale ale insulinei în organism este stocarea de grasime. Astfel ori de câte ori mănânci carbohidraţi, activezi mecanismele de depozitare ale organismului tău. În concluzie, te vei trezi cu kilograme în plus.

Zoe ne îndeamnă să ne întoarcem la "ceea ce a intenţionat natura să mâncăm şi să consumăm mâncare adevarată, neprocesată, cum ar fi carne, ouă, legume şi salate".

Citeşte mai multe despre miturile legate de diete pe www.perfecte.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici