- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (20.02.2010, 09:58)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alimentaţia vegetariană, dăunătoare pentru mediu
Alimentaţia vegetariană poate fi mai dăunătoare pentru mediul înconjurător decât stilul de viaţă bazat pe diete alimentare ce conţin carne, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Cranfield din Marea Britanie, informează Daily Mail, în ediţia online.
Urmărește
73 afișări
Alimentaţia vegetariană, dăunătoare pentru mediu (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)
Activiştii ecologişti şi adepţii dietelor vegetariene au insistat vreme de mulţi ani, atrăgându-le atenţia persoanelor care consumă carne în dietele lor zilnice asupra faptul că industria creşterii animalelor reprezintă o sursă majoră de poluare a atmosferei terestre cu gaze cu efect de seră.
Oamenii de ştiinţă au relevat recent însă că renunţarea la produsele din carne nu este o alternativă ecologică aşa cum se credea în trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Surse Reuters: OMV a bătut palma şi va furniza gaz românesc Germaniei
-
Trump nu renunţă: Republicanul nu exclude acţiuni militare şi economice în privinţa Canalului Panama şi a Groenlandei
-
Cîrstoiu: Clasa politică nu e pregatită pentru intrarea în joc a unui om cu carieră, cu notorietate
Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Cranfield (Marea Britanie) a relevat faptul că renunţarea la carnea de vită sau de oaie din alimentaţie, în favoarea produselor substituente importate, precum Tofu şi Quorn, conduce la creşterea suprafeţelor de terenuri cultivate, favorizând fenomenul de despădurire.
În plus, tehnologiile de producţie folosite pentru fabricarea produselor alimentare ce înlocuiesc carnea sunt mari consumatoare de energie, iar produsele finite sunt intens procesate, se afirmă în acest studiu, ce ca fost comandat de World Wide Fund for Nature (WWF).
Donal Murphy-Bokern, unul dintre autorii acestui studiu şi fost director al Departamentului pentru Mediu, Alimentaţie şi Agricultură din Marea Britanie, a declarat într-un interviu acordat revistei Times: "Pentru anumite persoane, Tofu şi alţi substituenţi pentru carne simbolizează produse ecologice, însă ele nu merită cu adevărat această «medalie de onoare» pe care anumite persoane le-o acordă".
La rândul ei, Liz O'Neill, de la Vegetarian Society, a declarat: "Dacă doreşti să reduci impactul negativ asupra mediului înconjurător alegând să devii vegetarian, atunci cu siguranţă nu este o idee prea bună să te bazezi pe produse alimentare intens procesate".
Un purtător de cuvânt din partea WWF a ţinut să reamintească totuşi că industria de creştere a animalelor produce mari cantităţi de metan, un gaz cu efect de seră mult mai puternic decât dioxidul de carbon.
Citește pe alephnews.ro: POLITICO: Țările europene simt presiunea unui acord de pace Rusia-Ucraina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali, victima noului virus chinezesc: „Nu am mai pățit niciodată”. Cum se simte patronul FCSB
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată vin ninsorile în București, în ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe