- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (13.10.2022, 09:16)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alimentele antiinflamatoare combat crampele menstruale - studiu
- Aproximativ 85% dintre femei suferă de balonări dureroase, crampe şi dureri abdominale în timpul menstruaţiei, iar pentru unele dintre ele problemele pot dura ani de zile.
- Dar există ajustări comportamentale pe care fetele şi femeile tinere le pot face pentru a reduce durerea, potrivit unei noi analize a studiilor.
Urmărește
1686 afișări
Alimentele antiinflamatoare combat crampele menstruale - studiu
„Deoarece durerile menstruale reprezintă o cauză principală a absenteismului şcolar în cazul adolescentelor, este important să se exploreze opţiunile care pot minimiza durerea", a declarat Dr. Stephanie Faubion, director al Centrului pentru sănătatea femeii de la Clinica Mayo din Jacksonville, Florida, într-o declaraţie. Ea nu a fost implicată în acest studiu.
„Modificarea dietei ar putea fi o soluţie relativ simplă care le-ar putea oferi o uşurare substanţială", a declarat Faubion, care este şi director medical al Societăţii Nord-Americane pentru Menopauză, despre rezultatele cercetării.
Rezumatul, prezentat miercuri la întâlnirea anuală a NAMS, a explorat legătura dintre dietă şi dismenoree, termenul medical pentru perioadele dureroase. Autorul principal, Serah Sannoh, a declarat că a devenit interesată de acest subiect din cauza propriilor dureri menstruale, care o chinuie încă din adolescenţă, potrivit CNN.
„Am descoperit că dietele bogate în alimente inflamatorii, cum ar fi cărnurile de origine animală, uleiul, zaharurile, sărurile şi cafeaua, contribuie la un risc crescut de durere în timpul menstruaţiei unei femei", a declarat Sannoh, care a efectuat cercetarea în calitate de stagiară la Şcoala Medicală Robert Wood Johnson a Universităţii Rutgers din New Jersey. În prezent, ea este studentă la medicină la Şcoala de Medicină Lewis Katz a Universităţii Temple din Philadelphia.
Care este soluţia
Dovezile ştiinţifice au arătat că o dietă sănătoasă, un somn bun şi exerciţiile fizice sunt măsuri eficiente pentru a reduce durata şi severitatea crampelor, a declarat Christmas. Dar ea a menţionat că este important ca femeile să consulte un furnizor de servicii medicale: „Asiguraţi-vă că nu există o altă afecţiune medicală care ar putea contribui, de asemenea, la simptome”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
O parte a problemei este un dezechilibru între acizii graşi omega-3 şi omega-6, a constatat Sannoh. Acizii graşi omega-3, care se găsesc în alimente precum somonul, tonul, sardinele, stridiile, nucile, seminţele de chia şi de in, sunt antiinflamatori. Studiile i-au asociat cu o reducere a riscului pentru multe boli cronice declanşate de inflamaţie.
„Atunci când aveţi o dietă care echilibrează acizii graşi omega-3 şi omega-6 şi diminuaţi cantitatea de alimente inflamatorii pe care le ingeraţi, acest lucru va diminua experienţa menstruală dureroasă", a adăugat ea.
Există un beneficiu în plus în adoptarea unui stil de viaţă antiinflamator, a spus aceasta. „Aceste diete sunt, de asemenea, asociate cu mai puţină hipertensiune arterială, mai puţine boli cardiovasculare, mai puţin diabet, mai puţine probleme artritice, scăderea morbidităţii şi a mortalităţii, în special după menopauză", a spus Christmas.
Ce se întâmplă în organism
Pe măsură ce corpul se pregăteşte pentru menstruaţie, celulele endometriale care au construit o căptuşeală în uter pentru a primi un ovul fertilizat încep să se descompună. Pe măsură ce o fac, aceste celule eliberează cantităţi mari de acizi graşi numiţi prostaglandine pentru a face ca stratul uterin să se contracte şi să expulzeze ţesutul nefolosit. De asemenea, organismul eliberează prostaglandine în mod natural în timpul travaliului pentru a deschide colul uterin în vederea naşterii.
Prostaglandinele acţionează ca nişte hormoni, determinând vasele de sânge şi muşchii netezi să se strângă, ceea ce duce la crampe şi durere. Cercetătorii au descoperit că nivelurile de prostaglandine sunt mai ridicate şi contracţiile uterine sunt mai puternice şi mai frecvente la femeile cu dureri menstruale decât la femeile care au dureri mici sau nu au dureri, potrivit American Association of Family Physicians.
Consumul de alimente inflamatorii nu face decât să sporească disconfortul, au constatat studiile. Alimentele foarte procesate şi bogate în zahăr şi alimentele grase şi unsuroase sunt vinovaţi comuni - un studiu din 2018 a constatat că studentele de la facultate care mâncau mai multe gustări aveau mai multe dureri în timpul menstruaţiei.
Un alt studiu din 2018, realizat pe studentele spaniole, a constatat că femeile care beau cola şi mâncau carne aveau mai multe şanse să sufere dureri în timpul ciclului decât cele care mâncau mai multe legume şi fructe. De fapt, un studiu din 2020 a constatat că femeile care mâncau mai puţin de două porţii de fructe pe zi erau mai predispuse să sufere dureri în timpul ciclului menstrual.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe