- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (17.07.2017, 10:29)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alimentele-minune care ajută creierul, pentru concentrare şi memorie
Există alimente care şi-au demonstrat eficienţa pentru îmbunătăţirea capacităţii cognitive a creierului, pentru protejarea împotriva declinului asociat vârstei, încurajând concentrarea şi claritatea, informează csid.
Urmărește
2214 afișări
Alimentele-minune care ajută creierul, pentru concentrare şi memorie
Iată care sunt alimentele care îţi pot ajuta creierul, pentru concentrare, memorie, dar reţine totuşi faptul că în timp ce anumiţi nutrienţi pot ajuta în mod specific funcţia creierului, trebuie să iei în considerare totalitatea alimentelor existente în dieta zilnică.
1. Avocado
Avocado vonţine grăsimi sănătoase necesare creierului nostru şi vitaminele esenţiale K, B, C şi E, precum şi acid folic.
2. Afine
Bogate în antioxidanţi, vitaminele C, K şi fibre, afinele ar trebui consumate zilnic pentru a ne proteja contra stresului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
3. Ciocolată neagră
Ciocolata neagră, adică cea care are minim 70% cacao, conţine flavonoide care reduc riscul de accident vascular cerebral şi imbunatatesc circulaţia sangvină cerebrală.
4. Ou
Gălbenuşul de ou este bogat în cholină, un nutrient similar cu vitamina B cu rol esenţial în în funcţionarea şi structura creierului. 1 ou mare (50g) conţine în gălbenuşul său 147 mg colină.
Când consumi ouă, creierul foloseşte colină pentru a produce acetilcolina, un neurotransmiţător care poate fi important pentru menţinerea memoriei şi a comunicării între celulele creierului. Cercetătorii de la Universitatea Boston au urmărit obiceiurile alimentare a aproape 1400 de adulţi sănătoşi timp de 10 ani şi au constatat că aportul de colină este corelat pozitiv cu performanţe mai bune la anumite tipuri de teste de memorie.
Citeşte şi: TOP 5 inovaţii high-tech pentru plajă. Gadgeturi pe care poţi să le iei cu tine în vacanţă
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe