- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (21.07.2024, 20:20)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alimentele nesănătoase modifică creierul şi comportamentul, arată un studiu nou
Un studiu recent dezvăluie efecte alimentelor nesănătoase asupra creierului, oferind noi perspective asupra cauzelor obezităţii.
Urmărește
3966 afișări
Alimentele nesănătoase modifică creierul şi comportamentul, arată un studiu nou
Cercetătorii au descoperit că dietele bogate în calorii, zaharuri şi grăsimi modifică funcţiile creierului şi influenţează comportamentele de căutare a alimentelor, mai ales la şoarecii predispuşi la obezitate, conform psypost.org.
Studiul, publicat în revista Neuropharmacology, a folosit şobolani crescuţi selectiv pentru a fi predispuşi sau rezistenţi la obezitate.
Animalele au fost împărţite în trei grupuri: unele hrănite cu mâncare standard, altele cu acces la junk food, iar al treilea grup a primit junk food urmat de o perioadă de privare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Dieta nesănătoasă a inclus un amestec de chipsuri, fursecuri, Nesquik şi unt de arahide, imitând o dietă umană bogată în calorii şi grăsimi.
Cercetătorii au efectuat experimente comportamentale şi studii electrofiziologice pentru a evalua motivaţia şobolanilor de a căuta hrană şi modificările la nivelul creierului.
Rezultatele au arătat că şobolanii predispuşi la obezitate, după o perioadă de privare de junk food, au prezentat o motivaţie crescută de a căuta alimente.
În contrast, şobolanii rezistenţi la obezitate nu au manifestat schimbări semnificative în comportamentul de căutare a hranei.
Studiile asupra creierului au relevat modificări în transmisia neuronală în nucleul accumbens, o regiune cheie implicată în sistemul de recompensă, la şobolanii predispuşi la obezitate.
Aceste modificări au fost specifice conexiunilor dintre cortexul prefrontal medial şi nucleul accumbens.
Constatările sugerează că o istorie de consum de junk-food şi privarea ulterioară pot duce la modificări neuronale şi comportamentale semnificative, în special la persoanele predispuse la obezitate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze au salvat de Crăciun peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe