- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (21.07.2024, 20:20)
Alimentele nesănătoase modifică creierul şi comportamentul, arată un studiu nou
Un studiu recent dezvăluie efecte alimentelor nesănătoase asupra creierului, oferind noi perspective asupra cauzelor obezităţii.
Urmărește
3969 afișări
Alimentele nesănătoase modifică creierul şi comportamentul, arată un studiu nou
Cercetătorii au descoperit că dietele bogate în calorii, zaharuri şi grăsimi modifică funcţiile creierului şi influenţează comportamentele de căutare a alimentelor, mai ales la şoarecii predispuşi la obezitate, conform psypost.org.
Studiul, publicat în revista Neuropharmacology, a folosit şobolani crescuţi selectiv pentru a fi predispuşi sau rezistenţi la obezitate.
Animalele au fost împărţite în trei grupuri: unele hrănite cu mâncare standard, altele cu acces la junk food, iar al treilea grup a primit junk food urmat de o perioadă de privare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Furtul tezaurului. Explicaţiile date de Directorul Muzeului Naţional de Istorie / Expoziţia, asigurată la peste 30 milioane de euro / Ziar olandez: Hoţii ar fi fugit în Germania
-
The Times: „Ucraina are nevoie de Trump”. Care sunt cele patru scenarii privind încheierea războiului dintre Rusia şi Ucraina
-
Trump impune tarife draconice pentru toate produsele şi interdicţii de călătorie Columbiei / Replica preşedintelui Columbiei
Dieta nesănătoasă a inclus un amestec de chipsuri, fursecuri, Nesquik şi unt de arahide, imitând o dietă umană bogată în calorii şi grăsimi.
Cercetătorii au efectuat experimente comportamentale şi studii electrofiziologice pentru a evalua motivaţia şobolanilor de a căuta hrană şi modificările la nivelul creierului.
Rezultatele au arătat că şobolanii predispuşi la obezitate, după o perioadă de privare de junk food, au prezentat o motivaţie crescută de a căuta alimente.
În contrast, şobolanii rezistenţi la obezitate nu au manifestat schimbări semnificative în comportamentul de căutare a hranei.
Studiile asupra creierului au relevat modificări în transmisia neuronală în nucleul accumbens, o regiune cheie implicată în sistemul de recompensă, la şobolanii predispuşi la obezitate.
Aceste modificări au fost specifice conexiunilor dintre cortexul prefrontal medial şi nucleul accumbens.
Constatările sugerează că o istorie de consum de junk-food şi privarea ulterioară pot duce la modificări neuronale şi comportamentale semnificative, în special la persoanele predispuse la obezitate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este omul care conduce cel mai important lanţ de restaurante din România şi coordonează o echipă de 1.500 de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
PROSPORT.RO
Simona Amânar a ajuns de nerecunoscut. Cum arată fosta campioană olimpică acum, la 45 de ani
CANCAN.RO
Orașul din România în care vin ninsorile săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Weather.com
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe