Alimentul-minune care ar putea distruge bacteriile rezistente la medicamente

  • Mierea este folosită de mii de ani pentru tratarea rănilor, dar oamenii de ştiinţă o folosesc acum în căutarea unor alternative la medicamentele antimicrobiene.
  • Această cercetare vine ca urmare a preocupărilor legate de infecţiile cauzate de bacteriile rezistente la antibiotice.
Urmărește
1813 afișări
Imaginea articolului Alimentul-minune care ar putea distruge bacteriile rezistente la medicamente

Alimentul-minune care ar putea distruge bacteriile rezistente la medicamente

„Trebuie să facem ceva inovator, altfel ne confruntăm cu scenariul în care ne întoarcem la stadiul pre-antibiotice", a declarat un expert de la Universitatea Cardiff.

Rezistenţa la antibiotice este descrisă ca o ameninţare majoră la adresa sănătăţii umane la nivel mondial. 
 
Potrivit celui mai amplu studiu realizat până în prezent şi publicat în revista medicală Lancet, peste 1.2 milioane de persoane au murit în întreaga lume în 2019 ca urmare directă a infecţiilor bacteriene rezistente la antibiotice, potrivit BBC.
 
„Vedem bacterii care au evoluat, care sunt rezistente la aproape toate antibioticele şi ajungem în stadiul în care dulapul este gol", a declarat profesorul Les Baillie de la Şcoala de Farmacie a universităţii.
 
„Înainte de antibiotice, foloseam remedii pe bază de plante şi tradiţionale pentru a trata bolile. Ne-am întors la aceste remedii tradiţionale pentru a vedea dacă putem învăţa de la strămoşii noştri”.
 
În mod tradiţional, aceasta a fost folosită pentru vindecarea rănilor şi conţine compuşi care sunt antimicrobieni.
 
Provocarea acum este de a găsi aceşti compuşi şi de a-i izola, astfel încât, potenţial, să poată duce la noi remedii pentru a face faţă problemelor de sănătate. Cercetătorii testează în prezent diferite mostre de miere pentru a vedea ce plante au vizitat albinele în timpul vieţii lor profesionale.

Cercetătorii fac eforturi pentru un rezultat bun

Cu ajutorul tehnologiei, ei pot vedea dacă albinele au mers la o plantă care conţinea un antibiotic. După ce oamenii de ştiinţă au descoperit planta, ei analizează compuşii acesteia.
 
Mierea, spun ei, funcţionează ca un "instrument de descoperire a medicamentelor" în căutarea de noi antibiotice. În prezent, ei analizează îndeaproape păpădiile, deoarece acestea conţin compuşi care "ucid bacteriile şi viruşii", potrivit profesorului Baillie.
 
Sunt numite buruieni de către grădinari, dar au valoare, iar noi ar trebui să sărbătorim păpădiile, nu să le exterminăm", a spus el.
 
Cercetarea de la Cardiff nu este o surpriză pentru apicultorul Gruffudd Rees, stabilit în Towy Valley, Carmarthenshire.
 
Am crescut albine timp de peste 12 ani şi sunt pe deplin conştient de cât de bună este mierea pentru sănătate", a spus el.
 
„Aud poveşti de la oamenii care cumpără de la mine că folosesc mierea mea pentru a o pune pe rănile şi rănile lor şi spun că îi ajută să se vindece. Aud oameni vorbind despre cum îi ajută şi cu febra fânului. Nu pot dovedi, dar prea mulţi oameni îmi spun poveşti de acest gen”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici