- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (24.10.2024, 21:35)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ameninţarea virusului Marburg, asemănător cu Ebola. Rwanda în faţa unei crize sanitare?
- Rwanda a raportat 62 de cazuri şi 15 decese din cauza virusului Marburg, în principal în rândul lucrătorilor din domeniul sănătăţii din capitala Kigali.
- Virusul Marburg, similar cu virusul Ebola, are o rată de mortalitate variind între 24% şi 88% în focarele anterioare, iar simptomele includ febră, frisoane şi sângerări interne.
- Autorităţile rwandeze subliniază importanţa testării rapide şi a carantinei pentru a preveni răspândirea virusului, în special către ţările vecine precum Uganda şi Republica Democratică Congo.
Urmărește
724 afișări
Sursa foto: NIAID
Rwanda se confruntă în prezent cu primul său focar de virus Marburg, având raportate 62 de cazuri şi 15 decese până pe 17 octombrie, în principal în rândul lucrătorilor din domeniul sănătăţii din capitala Kigali, scrie New Scientist. După debutul focarului la sfârşitul lunii septembrie, autorităţile au monitorizat peste 800 de contacte ale persoanelor infectate pentru a preveni o răspândire ulterioară. Până pe 21 octombrie, nu au fost raportate cazuri sau decese noi, dar ameninţarea rămâne semnificativă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Despre virusul Marburg
Virusul Marburg aparţine aceleaşi familii ca şi virusul Ebola, cunoscut pentru simptomele sale severe şi adesea fatale, inclusiv febră, frisoane şi disconfort gastrointestinal. Virusul poate provoca complicaţii grave, cum ar fi sângerări interne şi septicemie, ceea ce duce la rate ridicate de mortalitate, care au variat între 24% şi 88% în focarele anterioare. Focarul din Rwanda este acum al treilea ca mărime din istorie.
Transmiterea şi factorii de risc
Transmiterea virusului Marburg are loc în principal prin contact direct cu fluidele corporale infectate, iar practicile funerare prezintă riscuri suplimentare. Populaţiile vulnerabile includ persoanele cu sisteme imunitare compromise, cum ar fi vârstnicii şi femeile însărcinate.
Tratament şi prevenire
În prezent, nu există un tratament aprobat pentru virusul Marburg, deşi se oferă îngrijiri de suport cu fluide intravenoase. Un vaccin experimental este testat în Rwanda, cu doze iniţiale administrate. Autorităţile de sănătate subliniază importanţa testării rapide şi a carantinei pentru a diminua riscul de răspândire locală şi regională, în special către ţările vecine, cum ar fi Uganda şi Republica Democratică Congo.
Pe măsură ce situaţia evoluează, comunitatea internaţională este îndemnată să monitorizeze cu atenţie focarul şi să educe călătorii cu privire la riscurile asociate. Eforturile Rwandei în privinţa controlului şi cercetării ar putea fi cruciale în gestionarea şi prevenirea unor infecţii suplimentare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
astăzi, 18:04
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil