- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (28.02.2013, 19:54)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anomalii genetice comune pentru cinci tulburări mintale, descoperite de cercetători
Anomalii genetice comune pentru cinci grupe mari de tulburări mintale au fost descoperite de oamenii de ştiinţă americani, potrivit celui mai mare studiu realizat până în prezent pe această temă.
Urmărește
906 afișări
Anomalii genetice comune pentru cinci tulburări mintale, descoperite de cercetători (Imagine: Shutterstock)
Savanţii americani au studiat patrimoniul genetic al unui număr de 33.332 de pacienţi suferind de tulburări pervazive de dezvoltare (sau tulburări autistice), Deficit de Atenţie / Tulburare Hiperkinetică (ADHD), tulburări bipolare, depresii majore şi schizofrenie.
Genomul lor a fost comparat cu cel al grupului ţintă, alcătuit din 27.888 de persoane care nu sufereau de aceste boli.
Cercetătorii au descoperit că cele cinci tulburări aveau în comun anumite anomalii ale cromozomilor 2 şi 10 şi la nivelul genelor care participă la regularizarea calciului în celulele cerebrale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Una dintre gene, denumită CACNA1C, a fost găsită la început doar în cazul tulburărilor bipolare şi al schizofreniei.
Publicat în revista medicală britanică Lancet, studiul precizează că genele fac parte dintr-un "tablou general" şi nu pot să explice, singure, cauzele declanşării acestor tulburări.
Genele studiate proveneau de la persoane de origine europeană, afirmă autorii studiului, care consideră că rezultatele ar putea fi diferite dacă studiul ar fi realizat pe persoane originare din alte regiuni ale lumii. Ei speră însă că rezultatele studiului lor vor contribui la o diagnosticare mai bună a maladiilor psihiatrice.
Clasificarea tulburărilor mintale reprezintă un subiect foarte delicat, întrucât simptomele pot fi vagi şi contradictorii.
Alte studii genomice au evidenţiat deja puncte comune între diverse maladii autoimune, precum artrita, psoriasisul şi boala Crohn, o maladie inflamatorie cronică a intestinului.
Citește pe alephnews.ro: ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:36
-
astăzi, 20:35