- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (22.01.2009, 21:10)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anotimpurile încep mai devreme cu două zile faţă de acum 60 de ani
Toate cele patru anotimpuri încep, în medie, cu două zile mai devreme decât în urmă cu 60 de ani, au anunţat cercetătorii americani, într-un studiu publicat în revista Nature.
Urmărește
3543 afișări
Anotimpurile încep mai devreme cu două zile faţă de acum 60 de ani
Oamenii de ştiinţă au calculat că cea mai caldă zi din an, în regiunile temperate, soseşte cu două zile mai devreme, la fel ca şi cea mai rece zi din an.
"Toate anotimpurile sosesc mai devreme. Toate sunt mai calde şi mai timpurii", a declarat Alexander Stine, de la University of California din Berkeley, autorul noului studiu.
Această schimbare poate fi observată în emisfera nordică, dar şi în cea sudică, a declarat Stine, a cărui echipă a studiat datele referitoare la temperaturile înregistrate în ultimii 100 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 47 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Stine a declarat că această anomalie este provocată de încălzirea globală şi că este o consecinţă, cel mai probabil, a activităţilor umane.
Stime a declarat că temperaturile înregistrate pe continent, între anii 1850 şi 1950, au arătat un model simplu de variaţie, cu cea mai caldă zi din an din emisfera nordică situându-se în jurul datei de 21 iulie. Între 1954 şi 2007, vârfurile de temperatură au fost înregistrate, în medie, cu 1,7 zile mai devreme decât perioada precedentă.
Recordurile de temperatură se înregistrează la diferenţă de o lună faţă de cele două solstiţii, a declarat Stine, care a explicat că razele Soarelui au acum nevoie de mai mult timp pentru a încălzi continentul în timpul verii şi că Pământul are nevoie de mai mult timp pentru a se răci în perioada în care razele cad indirect asupra lui.
"Pământul opune mai puţină rezistenţă faţă de ceea ce Soarele îi spune să facă", a declarat Stine. Poate fi vorba de o scădere a texturii solului sau de un alt factor, precum poluarea, a adăugat acesta.
Citește pe alephnews.ro: Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe