Antecedentele familiale în cancer la creier cresc riscul de tumori canceroase

Persoanele care au antecedente familiale în ceea ce priveşte tumorile canceroase la creier prezintă un risc net mai crescut de a dezvolta tumori canceroase, conform unui studiu publicat, luni, în revista Neurology.

Urmărește
150 afișări
Imaginea articolului Antecedentele familiale în cancer la creier cresc riscul de tumori canceroase

Antecedentele familiale în cancer la creier cresc riscul de tumori canceroase

Persoanele ale căror părinţi au avut glioblastom, formă de gliom malign cu evoluţie rapidă, care apare la vârsta mijlocie în emisferele cerebrale, prezintă un risc de două ori mai crescut de a dezvolta această tumoare, conform autorilor studiului.

Riscul este de patru ori mai mare în cazul astrocitomului, tumoare glială benignă a nevraxului, mai agresivă decât glioblastomul.

Cercetătorii au analizat dosarele medicale a 1.401 de persoane din statul american Utah, care sufereau de tumori cerebrale.

Totodată, aceştia au analizat şi istoria medicală a familiilor participanţilor la studiu, pe cel puţin trei generaţii.

"Studiul nostru arată că persoanele cu antecedente familiale cu tumoare pe creieir ar trebui să informeze în acest sens medicii care îi tratează", a subliniat Deborah Blumenthal, cercetător la Sourasky Medical Center din Tel Aviv, Israel, principalii autori ai studiului.

Coautorii acestui studiu au fost cercetătorii de la institutul de studiu al cancerului de la Utah University, din SUA.

"Sperăm că acest tip de studii ne vor ajuta să identificăm genele responsabile de aceste tipuri de tumori canceroase la creier", a mai spus Blumenthal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici