- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (19.09.2022, 01:36)
- Petru Mazilu
Apă extraterestră, descoperită pentru prima dată într-un meteorit care a căzut în Marea Britanie
Apă extraterestră a fost descoperită pentru prima dată într-un meteorit care a căzut anul trecut în Marea Britanie, potrivit Sky News.
Urmărește
628 afișări
Arhiva Foto
Meteoritul s-a prăbuşit pe o alee din oraşul Winchcombe, în februarie anul trecut şi se crede că deţine indicii despre provenienţa apei din oceanele Pământului.
Aproximativ 12% din eşantion era alcătuit din apă şi oferă cercetătorilor o mulţime de informaţii, deoarece a fost cel mai puţin contaminat specimen care a fost colectat, potrivit lui Ashley King, de la Muzeul de Istorie Naturală.
„Compoziţia acelei ape este foarte, foarte asemănătoare cu compoziţia apei din oceanele Pământului. Este o dovadă foarte bună că asteroizii şi corpurile precum Winchcombe au avut o contribuţie foarte importantă la oceanele Pământului", a declarat cercetătorul pentru British Science Festival.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
King a confirmat că este pentru prima dată când un meteorit care conţine apă extraterestră a căzut în Marea Britanie. El a explicat că, deoarece meteoritul de 0,5 kg a fost recuperat rapid, în aproximativ 12 ore, nu a fost contaminat cu apă şi materiale de pe Pământ.
„Întotdeauna încercăm să potrivim compoziţia meteoriţilor cu apă şi a altor materiale extraterestre cu compoziţia apei de pe Pământ. În cazul majorităţii meteoriţilor, provocarea pe care o avem este că sunt pur şi simplu contaminaţi, în timp ce cu Winchcombe ştim cu adevărat că nu a fost contaminat, aşa că este o dovadă bună. Una dintre marile întrebări pe care le avem în ştiinţele planetare este de unde provine apa de pe Pământ? Iar unul dintre locurile evidente este fie prin comete care au în ele o mulţime de gheaţă, fie prin asteroizi. Întotdeauna există o dezbatere - au fost cometele sursa principală, au fost asteroizii sursa principală? Compoziţia apei din Winchcombe se potriveşte mult mai bine, aşa că asta ar însemna că asteroizii - asteroizii carbonaţi - au fost probabil principala sursă de apă pentru sistemul solar interior, pentru Pămân", a explicat King.
Cercetătorul a mai dezvăluit că meteoritul pare să provină de la un asteroid aflat în apropierea lui Jupiter. Se crede că s-a format în urmă cu aproximativ 4,6 miliarde de ani şi a avut nevoie de aproximativ 300.000 de ani pentru a ajunge pe Pământ.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe