Apă extraterestră, descoperită pentru prima dată într-un meteorit care a căzut în Marea Britanie

Apă extraterestră a fost descoperită pentru prima dată într-un meteorit care a căzut anul trecut în Marea Britanie, potrivit Sky News.

Urmărește
627 afișări
Imaginea articolului Apă extraterestră, descoperită pentru prima dată într-un meteorit care a căzut în Marea Britanie

Arhiva Foto

Meteoritul s-a prăbuşit pe o alee din oraşul Winchcombe, în februarie anul trecut şi se crede că deţine indicii despre provenienţa apei din oceanele Pământului.

Aproximativ 12% din eşantion era alcătuit din apă şi oferă cercetătorilor o mulţime de informaţii, deoarece a fost cel mai puţin contaminat specimen care a fost colectat, potrivit lui Ashley King, de la Muzeul de Istorie Naturală.

„Compoziţia acelei ape este foarte, foarte asemănătoare cu compoziţia apei din oceanele Pământului. Este o dovadă foarte bună că asteroizii şi corpurile precum Winchcombe au avut o contribuţie foarte importantă la oceanele Pământului", a declarat cercetătorul pentru British Science Festival.

King a confirmat că este pentru prima dată când un meteorit care conţine apă extraterestră a căzut în Marea Britanie. El a explicat că, deoarece meteoritul de 0,5 kg a fost recuperat rapid, în aproximativ 12 ore, nu a fost contaminat cu apă şi materiale de pe Pământ.

„Întotdeauna încercăm să potrivim compoziţia meteoriţilor cu apă şi a altor materiale extraterestre cu compoziţia apei de pe Pământ. În cazul majorităţii meteoriţilor, provocarea pe care o avem este că sunt pur şi simplu contaminaţi, în timp ce cu Winchcombe ştim cu adevărat că nu a fost contaminat, aşa că este o dovadă bună. Una dintre marile întrebări pe care le avem în ştiinţele planetare este de unde provine apa de pe Pământ? Iar unul dintre locurile evidente este fie prin comete care au în ele o mulţime de gheaţă, fie prin asteroizi. Întotdeauna există o dezbatere - au fost cometele sursa principală, au fost asteroizii sursa principală? Compoziţia apei din Winchcombe se potriveşte mult mai bine, aşa că asta ar însemna că asteroizii - asteroizii carbonaţi - au fost probabil principala sursă de apă pentru sistemul solar interior, pentru Pămân", a explicat King.

Cercetătorul a mai dezvăluit că meteoritul pare să provină de la un asteroid aflat în apropierea lui Jupiter. Se crede că s-a format în urmă cu aproximativ 4,6 miliarde de ani şi a avut nevoie de aproximativ 300.000 de ani pentru a ajunge pe Pământ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici