- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (03.11.2013, 14:15)
- Departamentul Life
Aproximativ 28 de erupţii solare, înregistrate în ultima săptămână
Aproximativ 28 de erupţii solare au fost înregistrate în ultimele şapte zile, însă radiaţiile emise de aceste fenomene nu afectează viaţa de pe Terra, putând totuşi perturba sistemele de comunicaţii la sol şi în spaţiu, potrivit specialiştilor americani, citaţi de dailymail.co.uk.
Urmărește
326 afișări
Aproximativ 28 de erupţii solare, înregistrate în ultima săptămână (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Aceste fenomene nu înseamnă nimic altceva decât că Soarele se apropie de punctul culminant al ciclului său actual de activitate, după o lungă perioadă de acalmie, informează dailymail.co.uk. În general, un ciclu de activitate solară durează aproximativ 11 ani.
Specialiştii au urmărit ciclurile de activitate solară din 1843, când s-a descoperit acest fenomen, şi spun că este normal ca în perioada de vârf să se producă multe erupţii solare. Însă specialiştii americani spun că, anul acesta, numărul erupţiilor solare de categorie mare a fost mai ridicat.
Specialiştii de la National Oceanic and Atmospheric Administration din SUA spun că, în ultimele şapte zile, au fost înregistrate patru explozii solare de categorie X - nivelul maxim pe scara intensităţii erupţiilor - şi 24 de categorie M (intensitate medie).
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
-
Suspect arestat după ce ar fi înjunghiat mortal două persoane într-un parc din Germania
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
Administraţia americană a emis mai multe avertismente în ceea ce priveşte perturbarea comunicaţiilor radio în ultimele două zile.
Erupţiile solare de această intensitate pot provoca perturbări grave ale telecomunicaţiilor la sol şi în spaţiu şi pot afecta sistemele de distribuţie a energiei electrice, spun specialiştii.
Holly Gilbert, de la Goddard Space Flight Center al NASA, a declarat pentru Los Angeles Times: "A fost o perioadă de acalmie în ultimele luni, deci în sfârşit (Soarele, n.r.) s-a activat".
Erupţiile solare au fost însoţite de ejecţii de masă coronară, puternice explozii magnetice la nivelul coroanei solare care proiectează în spaţiu plasmă ionizată cu o viteză de sute de kilometri pe secundă. Ejecţiile de masă coronară pot provoca furtuni geomagnetice, ce pot afecta şi ele comunicaţiile, dar pot determina şi apariţia aurorei boreale.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe