- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (12.11.2009, 18:56)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproximativ 7,3 milioane de europeni suferă de Alzheimer
Aproximativ 7,3 milioane de europeni suferă de Alzheimer sau boli înrudite, cifră care s-ar putea dubla până în 2020, PE încurajând statele membre să se angajeze activ în elaborarea unui program comun de cercetare în domeniul bolilor neurodegenerative şi să îmbunătăţească datele privind boala.
Urmărește
63 afișări
Aproximativ 7,3 milioane de europeni suferă de Alzheimer (Imagine: Mediafax Foto)
În prezent nu există un remediu pentru cei care suferă de Alzheimer, iar cunoştinţele despre prevenirea şi tratamentul acestei boli sunt limitate.
Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluţie prin care încurajează toate statele membre să se angajeze activ în elaborarea unui program comun de cercetare în domeniul bolilor neurodegenerative şi să îmbunătăţească datele epidemiologice referitoare la boala Alzheimer şi la alte forme de demenţă, se arată într-un comunicat al instituţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Bolile neurodegenerative precum Alzheimer sau Parkinson reprezintă una din cele mai importante probleme cu care se confruntă Europa în domeniul sănătăţii mintale. În rezoluţia adoptată joi, Parlamentul European şi-a exprimat sprijinul pentru proiectul-pilot propus pentru programarea în comun a cercetărilor din acest domeniu, ceea ce ar putea conduce la reunirea unei mase critice de competenţe, cunoştinţe şi resurse financiare", precizează sursa citată.
Potrivit Parlamentului European, lupta împotriva bolilor Alzheimer şi Parkinson trebuie să răspundă unei duble provocări: acordarea de îngrijire zilnică pentru un număr din ce în ce mai mare de pacienţi şi asigurarea mai multor resurse, astfel încât numărul de pacienţi să scadă constant în viitor.
Testele de diagnostic timpurii, cercetările în domeniul factorilor de risc (cum ar fi mediul) şi criteriile de diagnostic timpuriu sunt, potrivit PE, de o importanţă crucială pentru combaterea acestor boli.
Deputaţii europeni propun realizarea studiilor epidemiologice şi clinice la scară largă în cadrul unei colaborări transnaţionale, ceea ce ar aduce o valoare adăugată evidentă.
Cercetarea ar trebui să exploreze legătura dintre procesul de îmbătrânire şi demenţă, precum şi dintre demenţă şi depresie la persoanele în vârstă. Programele de cercetare ar trebui să se concentreze cu prioritate asupra prevenirii, a diagnosticării timpurii, a standardizării criteriilor şi instrumentelor de diagnosticare, a creării unor baze de date vaste care să poată fi utilizate pentru studiile în rândul populaţiei, susţine sursa citată.
Deputaţii încurajează Comisia să includă problemele asociate demenţei în toate iniţiativele UE legate de prevenirea bolilor. Potrivit acestora, statele membre ar trebui să informeze populaţia cu privire la schimbările modului de viaţă care pot întârzia şi împiedica apariţia bolilor neurodegenerative, în special Alzheimer şi Parkinson, şi să promoveze "modurile de viaţă favorabile sănătăţii psihice."
În acest context, deputaţii propun lansarea unui "An european al creierului", pentru a atrage atenţia asupra afecţiunilor psihice asociate îmbătrânirii şi a măsurilor de prevenire a acestora.
În plus, Parlamentul European subliniază importanţa utilizării structurile existente la realizarea acestui proiect-pilot, evitându-se crearea de noi structuri birocratice.
Europarlamentarii consideră că toate iniţiativele viitoare ar trebui să dispună de temeiul juridic oferit de Tratatul de la Lisabona (articolul 182, alineatul 5), care stabileşte măsuri necesare pentru punerea în aplicare a spaţiului european de cercetare. Astfel, Parlamentul ar avea competenţe în cadrul procedurii de codecizie odată ce Tratatul de la Lisabona va intra în vigoare.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe