- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (29.02.2012, 02:13)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ARMAGEDDON 2040: NASA a identificat un nou ASTEROID care ameninţă Pământul
NASA a identificat un nou asteroid care ar putea lovi Terra peste aproximativ 30 de ani, în urma calculelor rezultând un potenţial impact pe 5 februarie 2040. Echipe din cadrul ONU au început deja cercetări pentru găsirea unor eventuale modalităţi de deviere a asteroidului 2011 AG5.
Urmărește
3421 afișări
ARMAGEDDON 2040: NASA a identificat un nou ASTEROID care ameninţă Pământul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Probabilitatea ca asteroidul 2011 AG5 să lovească Pământul este de 1/625, însă posibilitatea ca acest lucru să se întâmple ar putea creşte în timp, potrivit Daily Mail.
Dacă un asteroid s-ar prăbuşi peste un oraş, ar provoca milioane de decese, însă omenirea va putea trece peste o asemenea catastrofă.
Asteroidul care a provocat extincţia dinozaurilor acum 65 de milioane de ani avea nouă kilometri lăţime. Pentru comparaţie, 2011 AG5 are aproximativ 140 de m lăţime.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Oamenii de ştiinţă încă nu sunt capabili să afle dimensiunile exacte ale asteroidului şi nu au reuşit să observe decât jumătate din orbita obiectului, însă, între anii 2013 şi 2016, vor fi în măsură să-l monitorizeze de la sol şi să-i facă o evaluare mai detaliată.
În anul 2023 asteroidul va avea o aşa zisă "trecere prin gaura cheii", printr-o zonă aflată pe orbita Pământului, care ar putea devia traiectoria obiectului cosmic din cauza gravitaţiei, aducându-l mai aproape de o eventuală coliziune la următoarea trecere. Potrivit NASA, asteroidul va trece la o distanţă de doar 0,02 UA (unităţi astronomice), ceea ce înseamnă aproximativ 2,99 milioane kilometri.
Printre metodele de deviere avute în vedere se află şi instalarea unei sonde pe suprafaţa asteroidului care ar putea schimba centrul de greutate şi astfel traiectoria obiectului. O altă opţiune ar fi modificarea traiectoriei doar în urma impactului sondei cu asteroidul.
Folosirea bombelor nucleare, de asemenea, a fost discutată, însă acest lucru ar produce o adevărată ploaie de asteroizi mai mici în loc de unul singur.
Potrivit ultimelor scanări ale NASA, în limita a 193 de milioane de kilometri de jur împrejurul Pământului există aproximativ 19.000 de astfel de obiecte de dimensiuni medii.
Asteroizii de dimensiuni medii se încadrează între 330 şi 3.300 de metri diametru. La o asemenea dimensiune, asteroidul ar putea distruge o zonă de dimensiunea unui oraş dacă ar lovi Pământul.
Un alt asteroid care a pus pe jar lumea este Apophis, care are diametrul de 270 de metri şi se preconizează că va trece foarte aproape de Pământ în anul 2036.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe