- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (27.01.2010, 14:27)
Arterele coronare vor putea fi analizate în curând în imagini 3D
Cardiologii vor putea dispune în curând de imagini 3D ale arterelor coronare, graţie unui nou soft, care va permite îmbunătăţirea semnificativă a detectării şi tratamentului aterosclerozei, potrivit unui studiu publicat în SUA.
Urmărește
121 afișări
Arterele coronare vor putea fi analizate în curând în imagini 3D (Imagine: Mediafax Foto)
Această nouă tehnologie a trecut cu succes de prima testare crucială asupra pacienţilor, afirmă cercetătorii în revista Circulation, principala publicaţie a Asociaţiei de cardiologie americane.
Aflată încă în faza de testare, această tehnică ar urma să permită medicilor să evalueze mai precis şi mai rapid starea arterelor coronare şi să detecteze eventualele ateroame, apărute în urma depunerilor de grăsime pe pereţii vaselor şi reprezentând sursa infarctelor.
"Această tehnologie este foarte promiţătoare", a apreciat unul dintre autorii studiului, doctorul John Carroll, cardiolog şi profesor de medicină la Univesitatea Colorado.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Germania ar fi dispusă să trimită trupe de menţinere a păcii în Ucraina: „Suntem cel mai mare partener NATO din Europa”
-
Şeful gigantului grup austriac de construcţii Strabag, prezent şi în România, „a murit brusc şi neaşteptat” la vârsta de 44 de ani
-
Gigantul francez al produselor de lux LVMH a redevenit cea mai valoroasă companiei din Europa după ce a depăşit Novo Nordisk
În prezent, medicii se folosesc de imagini bidimensionale, captate cu ajutorul razelor X. Totodată, ei injectează în artere o soluţie opacă ce permite vizualizarea interiorului acestora. Această tehnică este folosită de peste 50 de ani.
Noul soft, care foloseşte sistemele radiologice existente, permite o reducere semnificativă a timpului de expunere a pacienţilor la radiaţii şi la substanţa opacă injectată.
De asemenea, cardiologii vor avea nevoie de mai puţin timp pentru a analiza imaginile tridimensionale, reconstituite cu ajutorul computerului.
După această primă testare a tehnicii, care i-a dovedit fezabilitatea, pe 23 de pacienţi, următoarea etapă va consta în teste în mai multe spitale din lume, a precizat Carroll.
Bolile cardiovasculare reprezintă prima cauză a deceselor în SUA şi provoacă circa 17 milioane de decese, anual, în întreaga lume, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Citește pe alephnews.ro: Viktor Orbán blochează aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Ce soluții are UE
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Cea mai cunoscută fotografie cu Mihai Eminescu. A fost făcuta la Praga și a devenit „imaginea” poetului
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe