- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (07.12.2010, 17:06)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aspirina administrată zilnic reduce riscul de mortalitate cauzat de anumite tipuri de cancer
Aspirina, administrată zilnic în doze mici, reduce considerabil riscul de mortalitate cauzat de anumite tipuri de cancer comune, precum cel de colon şi cel la prostată, potrivit unui studiu publicat, marţi, în revista medicală britanică The Lancet.
Urmărește
572 afișări
Aspirina administrată zilnic reduce riscul de mortalitate cauzat de anumite tipuri de cancer (Imagine: Mediafax Foto)
Studii precedente au relevat faptul că aspirina, administrată în doze mici (75 de miligrame pe zi) pe termen lung, reduce cu peste o treime riscul de mortalitate cauzat de cancerul colorectal.
În cadrul noului studiu, cercetătorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie au analizat dosarele medicale ale persoanelor suferind de mai multe tipuri de cancer, întocmite în timpul unor teste clinice, efectuate atât pe pacienţi cărora li s-a administrat zilnic aspirină, cât şi pe pacienţi care nu primeau aceste doze zilnice. Aceste teste vizau prevenţia cardiovasculară (infarct, atac de cord etc.), nu cancerul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Pentru noul studiu, autorii au reţinut opt teste efectuate pe 25.570 de pacienţi.
În opinia cercetătorilor britanici, aspirina, administrată zilnic timp de 5-10 ani, aşa cum a fost cazul în acele teste clinice, reduce riscul de mortalitate pentru toate tipurile de boli (inclusiv riscul de hemoragie fatală), cu circa 10%.
Potrivit acestui studiu, pe o durată de 20 de ani, reducerea riscului de deces cauzat de cancer este de 10% pentru cel de prostată, de 30% pentru cel pulmonar, de 40% pentru cel colorectal şi de 60% pentru cel esofagian. Pentru cancerul esofagian, ca şi pentru cel pulmonar, beneficiile se limitează la o singură categorie de tumori - adenocarcinom.
În opinia autorilor britanici, dacă toţi oamenii ar fi trataţi cu doze mici de aspirină pe o perioadă de 20-30 de ani, persoanele care urmează acest tratament vor avea, în jurul vârstei de 50 de ani, cele mai mari beneficii.
Studii complementare sunt necesare, afirmă cercetătorii, în special pentru a evalua impactul aspirinei asupra cancerelor feminine.
O perioadă de monitorizare de peste 20 de ani este indispensabilă pentru a verifica dacă mortalitatea cauzată de cancer nu va înregistra o creştere spectaculoasă la o vârstă mai înaintată, după încheierea tratamentului.
Aceste rezultate nu vor să sugereze necesitatea ca fiecare adult să înceapă imediat să ia aspirină, ci demonstrează doar beneficiile importante aduse de aspirină administrată în doze mici, pe termen lung, în ceea ce priveşte reducerea mortalităţii cauzate de mai multe tipuri de cancer comune.
Cancerul provoacă circa 1,7 milioane de decese, în fiecare an, în Europa.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe