- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (14.04.2009, 16:46)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aspirina favorizează producerea hemoragiilor în creier
Aspirina favorizează producerea micro-hemoragiilor cerebrale, în principiu fără consecinţe grave, însă considerate un posibil simptom al maladiilor vasculare, mai ales în cazul persoanelor în vârstă.
Urmărește
197 afișări
Aspirina favorizează producerea hemoragiilor în creier
Persoanele care folosesc cu regularitate aspirină sau alte medicamente anticoagulante - care împiedică formarea cheagurilor de sânge - prezintă un risc mai mare de a suferi o micro-hemoragie cerebrală, au indicat autorii acestui studiu, publicat în ediţia online a revistei Archives of Neurology.
Aceste micro-hemoragii ar putea să indice o angiopatie amiloidă cerebrală, o maladie a vaselor capilare din creier, care se caracterizează prin acumularea unor depozite de proteine amiloide pe pereţii acestora, provocând o slăbire a elasticităţii vaselor. Acelaşi tip de proteină este adeseori asociat cu maladia Alzheimer, au anunţat cercetătorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ministrul adjunct de externe al Rusiei amenință cu începerea testelor nucleare
-
Ciolacu promite susţinerea investiţiilor şi control ruguros asupra cheltuielilor publice
-
Elicopterul SMURD solicitat la Constanţa pentru un accident grav: trei răniţi
-
Peste 500 de kg de obiecte pirotehnice neconforme, confiscate în urma unei razii în Sectorul 4
Studiul a fost efectuat de o echipă medicală condusă de Meike Vernooij, de la Facultatea de medicină din Rotterdam, pe un eşantion de 1.062 de persoane cu vârsta medie de 69,5 ani, care nu sufereau de nicio maladie mintală.
Aceşti voluntari au fost examinaţi cu ajutorul unui aparat de rezonanţă magnetică (RMN), în 2005 şi 2006.
Dosarele medicale ale voluntarilor au fost folosite pentru a determina dacă pacienţii au folosit în trecut aspirină sau alte medicamente anticoagulante, precum carbasalatul de calciu. În timpul celor doi ani care au precedat cele două teste RMN, 34,2% dintre voluntari au folosit cu regularitate medicamente anticoagulante.
Comparativ cu voluntarii care nu au luat astfel de medicamente, pacienţii care le-au folosit au prezentant semnificativ mai multe simptome de micro-hemoragie cerebrală.
Rezultatele au fost cu atât mai evidente în cazul pacienţilor trataţi cu doze mai mari din aceste medicamente anticoagulante, prescrise adeseori pentru tratarea sau prevenirea maladiilor cardiovasculare.
De asemenea, cercetătorii au remarcat că pacienţii trataţi cu aspirină prezentau mai multe simptome de micro-hemoragii în lobul frontal al creierului faţă de cei care luau carbasalat de calciu.
Cercetătorii nu au descoperit nicio legătură între celelalte medicamente anticoagulante şi micro-hemoragiile cerebrale.
Totuşi, cercetătorii cred că efectele benefice ale aspirinei şi carbasalatului de calciu compensează, pe scară largă, riscurile de apariţie a hemoragiilor, favorizate de aceste medicamente.
Citește pe alephnews.ro: Ciolacu a ținut o ședință cu miniștrii din noul Guvern. Vor fi înghețate angajările la stat
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Provocări mari pentru aceste 4 ZODII la începutul lui 2025! Acești nativi sunt testați de astre
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe