Astm: O nouă cauză a leziunilor pulmonare, descoperită de oameni de ştiinţă

  • Oamenii de ştiinţă britanici au identificat o cauză fundamentală a daunelor provocate de astm.
  • Cercetările lor arată că celulele care căptuşesc căile respiratorii sunt deteriorate semnificativ în timpul unui atac.
Urmărește
518 afișări
Imaginea articolului Astm: O nouă cauză a leziunilor pulmonare, descoperită de oameni de ştiinţă

Astm: O nouă cauză a leziunilor pulmonare, descoperită de oameni de ştiinţă

Echipa de la Kings College London a publicat descoperirea în revista Science.

Cercetătorii sugerează că medicamentele care previn deteriorarea celulelor ar putea fi mai eficiente decât cele care tratează doar simptomele.

Căile respiratorii ale persoanelor cu astm sunt sensibile la factori declanşatori precum polenul, animalele de companie şi exerciţiile fizice. Când sunt expuse la aceşti factori, căile respiratorii se inflamează şi se umflă, provocând simptome precum tusea, respiraţia şuierătoare şi dificultăţi de respiraţie.

Medicamentele existente, cunoscute sub numele de inhalatoare, pot reduce inflamaţia şi pot menţine căile respiratorii deschise. Cu toate acestea, atacurile repetate de astm pot duce la cicatrizarea permanentă şi la îngustarea căilor respiratorii.

Cercetătorii au descoperit că, în timpul unui atac de astm, muşchii care înconjoară căile respiratorii se contractă, comprimând celulele mucoasei. Acest lucru deteriorează mucoasa, ducând la inflamaţie pe termen lung, vindecare defectuoasă şi infecţii, care pot declanşa mai multe atacuri.

Profesorul Jody Rosenblatt, autorul principal al studiului, a declarat pentru BBC: "Această căptuşeală este prima linie de apărare a organismului împotriva infecţiilor, dar este deteriorată în timpul atacurilor de astm. Există o rană constantă care se produce - este un cerc vicios. Dacă putem bloca daunele, sperăm că acest lucru ar putea preveni apariţia atacurilor".

Un posibil tratament preventiv pe care cercetătorii îl analizează este un element numit gadoliniu, care pare să fie eficient la şoareci.

Totuşi, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă este sigur şi eficient pentru utilizarea la om.

"Această descoperire deschide noi perspective pentru explorarea unor noi opţiuni de tratament de care persoanele cu astm au nevoie urgentă”, spune Dr. Samantha Walker, director de cercetare şi inovare la Asthma and Lung UK.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici