- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (28.07.2009, 11:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Astronauţii de pe ISS au finalizat instalarea laboratorului japonez Kibo
Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) au finalizat, luni, la ora 16.30 GMT, instalarea laboratorului japonez Kibo, au anunţat responsabilii NASA.
Urmărește
36 afișări
Astronauţii de pe ISS au finalizat instalarea laboratorului japonez Kibo
Astronauţii Chris Cassidy şi Tom Marshburn şi-au început misiunea cu o oră mai devreme decât era prevăzut, la 11.33 GMT. Această ieşire pe orbită, a cincea şi, totodată, ultima programată în cadrul acestei misiuni la bordul ISS, care a constat în instalarea camerelor video în laboratorul japonez Kibo, a durat patru ore şi 54 de minute, au indicat specialiştii Agenţiei spaţiale americane.
Totodată, vineri, alţi doi astronauţi americani au terminat de înlocuit cele şase baterii dintr-o structură pe care este montată una din cele patru antene solare ale Staţiei. Aceste baterii au un termen de valabilitate de şase ani şi jumătate şi pot să se încarce şi să se descarce de peste 38.000 de ori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Cum a ajuns Crin Antonescu să fie candidatul comun al partidelor proeuropene la Preşedinţie
-
Crin Antonescu, despre eventuala preluare de către Bolojan a preşedinţiei interimare: Nu ar fi rău
-
Germania investighează breşele de securitate după tragedia de vineri
Cu două zile înainte, miercuri, a treia ieşire pe orbită a astronauţilor de pe naveta Endeavour s-a încheiat mai devreme decât era prevăzut, din cauza unei defecţiuni tehnice a sistemului de alimentare cu oxigen, care a condus la acumularea dioxidului de carbon în costumul unuia dintre cei doi cosmonauţi care efectuat misiunea.
Misiunea navetei Endeavour este programată să dureze 16 zile, dintre care 11 la bordul ISS, având ca obiectiv instalarea ultimelor echipamente tehnice în laboratorul japonez Kibo, ale cărui două module presurizate au fost amplasate, în 2008, alături de laboratorul european Columbus.
Astronauţii au instalat o platformă permanentă de 1,9 tone în interiorul laboratorului Kibo, pe care vor fi efectuate viitoarele experimente în vid. O paletă în care au fost instalate diverse cutii care sunt folosite la experimentele în vid a fost ataşată laboratorului Kibo, sâmbătă, şi va fi detaşată la sfârşitul misiunii, pentru a fi readusă pe Terra, la bordul navetei Endeavour.
Cu naveta spaţială Endeavour a sosit la bordul ISS un nou astronaut, americanul Tim Kopra, care îl va înlocui pe japonezul Koichi Wakata, ce va trebui, însă, să aştepte încă o lună înainte să revină pe Pământ.
Naveta americană Endeavour a fost lansată de la Centrul spaţial Kennedy din Florida pe 15 iulie, cu şapte astronauţi la bord. Naveta Endeavour se va desprinde de ISS pe marţi, la ora 17.19 GMT, pentru a permite conectarea la Staţia Spaţială a navetei cargo ruseşti Progress M-67, care transportă 2,5 tone de materiale - combustibili, echipamente ştiinţifice, apă şi gaz -. Progress M-67 a fost lansată vineri de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan.
Endeavour va ateriza în Florida pe 31 iulie.
Discovery va fi următoarea navetă ce va fi lansată către ISS, pe 18 august, la ora 8.25 GMT.
După misiunea Endeavour, NASA va mai avea la dispoziţie doar şapte zboruri înainte de retragerea din circulaţie a flotei sale spaţiale, eveniment prevăzut pentru septembrie 2010, care marchează sfârşitul acestui program spaţial şi, totodată, data la care asamblarea ISS va fi finalizată.
ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite şi la realizarea căruia participă 16 ţări.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:53
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul / Un cetăţean australian care lupta pentru Ucraina ar fi fost capturat de armata rusă
-
astăzi, 14:52
Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari