- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SUA, (23.02.2016, 12:07)
- Alin Motogna
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Astronomii au descoperit eclipsa a cărei durată depăşeşte orice record - FOTO
Oamenii de ştiinţă americani au descoperit o eclipsă care depăşeşte orice record stabilit până acum. La fiecare 69 de ani, steaua "TYC 2505-672-1" se află în întuneric pentru mai bine de 3,5 ani, relatează Descoperă.
Urmărește
676 afișări
Astronomii au descoperit eclipsa a cărei durată depăşeşte orice record - FOTO
Conform unui studiu coordonat de Universitatea Vanderbilt, din Nashville, SUA, aceasta este eclipsa cu durata cea mai mare înregistrată până în momentul de faţă.
Fenomenul recent descoperit a întrecut recordul deţinut până acum de Epsilon Aurigae, o stea eclipsată pentru 730 de zile, la fiecare 27 de ani. Spre deosebire de TYC 2505-672-1, acest corp ceresc a putut fi studiat mult mai bine de către astronomi, deoarece se află la o distanţă mai mică faţă de Pământ, de circa 2200 de ani-lumină.
În mod contrar, TYC este poziţionată la aproximativ 10.000 de ani-lumină faţă de planeta noastră şi, prin urmare, observaţiile făcute asupra ei sunt mai dificil de realizat. Cercetătorii americani susţin că steaua face parte dintr-un sistem binar, care mai este compus dintr-un alt corp ceresc, ce prezintă de jur-împrejurul lui un disc format din particule de materie. Specialiştii sunt de părere că acesta este responsabil pentru producerea eclipsei de lungă durată.
Conform Descoperă, astronomul Keivan Stassun, unul dintre membrii echipei de cercetare, susţine că fenomenul nou-descoperit poate oferi oamenilor de ştiinţă numeroase oportunităţi de studiu. Majoritatea fenomenelor din spaţiul cosmic îndepărtat se petrec într-o perioadă de timp atât de lungă, încât sunt foarte dificil de observat. Cazul stelei TYC 2505-672-1 este unic, deoarece activitatea ei a putut fi studiată în mod eficient, dat fiind faptul că astronomii au beneficiat de informaţii obţinute în doar 100 de ani.
"Una dintre cele mai mari provocări din domeniul astronomiei este cea a fenomenelor cosmice ce se desfăşoară pe perioade foarte lungi de timp. Acum am avut oportunitatea de a studia un eveniment, a cărui evoluţie a putut fi analizată pe baza unor date obţinute în doar câţiva zeci de ani", a adăugat Keivan Stassun.
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe