- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (23.05.2024, 10:56)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Atenţie la aceste 3 suplimente: Avertizare privind riscurile pentru sănătatea creierului
- Consumul excesiv de fier poate duce la pierderea memoriei şi declin cognitiv, fiind recomandată confirmarea deficienţelor prin teste de sânge înainte de suplimentare.
- Aportul ridicat de cupru poate creşte radicalii liberi, provocând stres oxidativ în creier, astfel, este recomandată echilibrarea acestuia cu zinc pentru a contracara efectele negative.
- Nivelurile crescute de mangan pot duce la apariţia simptomelor asemănătoare Parkinson-ului, subliniind importanţa respectării limitelor zilnice recomandate şi a monitorizării atente a consumului.
Urmărește
3532 afișări
Atenţie la aceste 3 suplimente: Avertizare privind riscurile pentru sănătatea creierului
În căutarea unei sănătăţi mai bune, mulţi oameni recurg la suplimente pentru a acoperi lacunele nutriţionale şi a-şi îmbunătăţi starea generală de bine, scrie SheFinds. Cu toate acestea, Robert Love, expert în neurologie, avertizează că unele suplimente luate frecvent pot prezenta riscuri pentru sănătatea creierului când sunt consumate în exces. Love evidenţiază trei suplimente specifice - fier, cupru şi mangan - care pot afecta negativ funcţia cognitivă şi pot accelera îmbătrânirea creierului dacă nu sunt monitorizate cu atenţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Fierul, deşi esenţial, poate duce la pierderea memoriei şi declinul cognitiv în doze mari, subliniind necesitatea confirmării deficienţelor prin teste de sânge înainte de a lua suplimente.
Similar, aportul excesiv de cupru poate creşte radicalii liberi, cauzând stres oxidativ în creier. Love recomandă echilibrarea aportului de cupru cu zinc pentru a atenua aceste efecte.
În plus, nivelurile ridicate de mangan pot duce la apariţia simptomelor asemănătoare Parkinson-ului, cum ar fi tremurul, subliniind importanţa respectării limitelor zilnice recomandate. Expertul subliniază semnificaţia de a rămâne mult sub limita superioară pentru aportul de mangan pentru a evita complicaţiile neurologice.
În concluzie, Love subliniază importanţa abordării cu atenţie a suplimentelor. El sfătuieşte persoanele să efectueze teste pentru deficienţe înainte de a începe orice regim nou de suplimente şi să respecte limitele zilnice recomandate pentru a-şi proteja sănătatea creierului. Deşi suplimentele pot contribui la sănătatea generală, consumul conştient este crucial pentru a preveni daunele involuntare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Un tratament al măduvei spinării redă funcţia motorie pacienţilor paralizaţi, în cadrul unui studiu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe