Australia dă prima licenţă pentru clonarea embrionilor umani

Guvernul australian a dat prima licenţă care permite oamenilor de ştiinţă să creeze clone ale embrionilor umani, prin intermediul căruia se pot obţine celule stem embrionare.

Urmărește
201 afișări
Imaginea articolului Australia dă prima licenţă pentru clonarea embrionilor umani

Australia dă prima licenţă pentru clonarea embrionilor umani

Compania de fertilizare in-vitro Sydney IVF a obţinut această licenţă şi are acces la 7.200 de embrioni umani pentru cercetare. Dacă această companie va avea succes, ar fi prima dată, la nivel mondial, când în cercetările din domeniu ar fi raportate beneficii, conform declaraţiilor reprezentanţilor National Health and Medical Research Council (NHMRC) din Australia.

Cercetătorii din alte ţări au produs celule stem considerate a fi similare cu celulele embrionare, folosind o varietate de tehnici, dar niciunii nu au reuşit să obţină celule stem embrionare prin clonarea embrionilor umani.

"Au primit licenţă pentru clonare terapeutică", a declarat John Findlay, preşedinte al comitetului de licenţiere a NHMRC, adăugând că Sydney IVF nu au licenţă pentru a ajunge la faza fetală a cercetărilor.

Findlay a mai precizat că cercetătorii vor încerca să creeze celule stem de la pacienţi care prezintă anormalităţi sau pot crea linii de celule stem care să fie compatibile cu pacienţii de la care au fost prelevate.

Directorul Australians for Ethical Stem Cell Research, David van Gend, a criticat această licenţiere, susţinând că noile tehnologii înceamnă că clonarea nu mai este necesară.

"Avem legi în Australia astfel ca abuzul clonării să nu se facă aici, nu vom avea naştere prin clonare", a declarat van Gend.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici