- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SYDNEY, (17.09.2008, 19:16)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Australia dă prima licenţă pentru clonarea embrionilor umani
Guvernul australian a dat prima licenţă care permite oamenilor de ştiinţă să creeze clone ale embrionilor umani, prin intermediul căruia se pot obţine celule stem embrionare.
Urmărește
201 afișări
Australia dă prima licenţă pentru clonarea embrionilor umani
Compania de fertilizare in-vitro Sydney IVF a obţinut această licenţă şi are acces la 7.200 de embrioni umani pentru cercetare. Dacă această companie va avea succes, ar fi prima dată, la nivel mondial, când în cercetările din domeniu ar fi raportate beneficii, conform declaraţiilor reprezentanţilor National Health and Medical Research Council (NHMRC) din Australia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Cercetătorii din alte ţări au produs celule stem considerate a fi similare cu celulele embrionare, folosind o varietate de tehnici, dar niciunii nu au reuşit să obţină celule stem embrionare prin clonarea embrionilor umani.
"Au primit licenţă pentru clonare terapeutică", a declarat John Findlay, preşedinte al comitetului de licenţiere a NHMRC, adăugând că Sydney IVF nu au licenţă pentru a ajunge la faza fetală a cercetărilor.
Findlay a mai precizat că cercetătorii vor încerca să creeze celule stem de la pacienţi care prezintă anormalităţi sau pot crea linii de celule stem care să fie compatibile cu pacienţii de la care au fost prelevate.
Directorul Australians for Ethical Stem Cell Research, David van Gend, a criticat această licenţiere, susţinând că noile tehnologii înceamnă că clonarea nu mai este necesară.
"Avem legi în Australia astfel ca abuzul clonării să nu se facă aici, nu vom avea naştere prin clonare", a declarat van Gend.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe