- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (03.05.2011, 14:40)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Australopitecul supranumit "spărgătorul de nuci" era în realitate erbivor
Deşi a fost supranumit "spărgătorul de nuci" pentru că avea molari de trei ori mai mari decât cei ai omului modern, Paranthropus boisei, un australopitec strămoş al omului, se hrănea în special cu iarbă, potrivit unui studiu publicat luni în Statele Unite ale Americii.
Urmărește
542 afișări
Australopitecul supranumit "spărgătorul de nuci" era în realitate erbivor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Mânca probabil iarbă, dar cu siguranţă nu mânca nuci", a declarat Thure Cerling, cercetător la Universitatea Utah din Statele Unite, principalul autor al studiului.
Având molari de trei ori mai mari decât cei ai omului modern, Paranthropus boisei a trăit în urmă cu 1,2-2,3 milioane de ani.
Un craniu descoperit în 1959 în Tanzania i-a adus acestei specii porecla "spărgătorul de nuci", pentru că avea dinţi uriaşi, dar cercetătorii americani şi kenyeni consideră în prezent că exemplarele de Paranthropus boisei se hrăneau mai degrabă ca strămoşii zebrelor şi cei ai hipopotamilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
"Se aflau în competiţie cu aceste animale. Mâncau la aceeaşi masă", a declarat Thure Cerling.
Oamenii de ştiinţă au examinat emailul dinţilor provenind de la 22 de exemplare de Paranthropus boisei care au trăit în acea perioadă şi au efectuat o analiză cu carbon a pudrei de email pentru a determina regimul alimentar al acestora.
Savanţii au stabilit astfel că acel australopitec se hrănea cu ierburi tropicale care foloseau mecanismul de fotosinteză de tipul C4, nu cu frunze, nuci sau plante care folosesc mecanismul de fotosinteză de tipul C3.
Doar o singură specie de babuini, în prezent dispărută, avea acelaşi tip de regim alimentar.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe