- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (21.07.2008, 13:01)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avem nevoie de puţin soare în viaţa noastră
Teama de cancerul de piele îi determină pe oameni să evite expunerea la soare, necesară pentru formarea în organism a vitaminei D, fapt care poate contribui la creşterea riscului de apariţie a osteoporozei, informează un studiu britanic preluat de bbc.co.uk.
Urmărește
106 afișări
Avem nevoie de puţin soare în viaţa noastră (Imagine: Mediafax Foto)
În ultimii ani, procentul persoanelor care suferă de cancer de piele a crescut, iar specialiştii îi sfătuiesc pe oameni să reducă durata expunerii la soare în absenţa unei protecţii oferite de creme sau îmbrăcăminte.
Societatea Naţională de Osteoporoză (NOS) a realizat, în iunie, un sondaj la care au participat 2.600 de persoane, iar rezultatele au scos la iveală că mulţi dintre aceştia sunt de părere că nu există o metodă sigură de protecţie împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Trei sferturi dintre respondenţi au fost de părere că produsele de protecţie solară trebuie aplicate înainte de a ieşi la soare.
Potrivit sursei citate, specialiştii de la NOS au declarat că o expunere zilnică la soare de 15-20 de minute este benefică pentru organism, pentru că îl ajută să producă vitamina D, importantă pentru sănătatea oaselor.
Studiile efectuate anterior au demonstrat că persoanele cu deficit de vitamina D prezintă riscuri crescute de osteoporoză, o boală care afectează jumătate din femei şi o cincime din bărbaţii cu vârste peste 50 de ani.
"Nu suntem de acord cu o durată mare de expunere solară, întrucât prea mult soare provoacă îmbătrânirea pielii şi produce apariţia melanomului. Mai mult, expunerea îndelungată la soare distruge surplusul de vitamina D la scurt timp de la producerea acesteia", a declarat profesorul Roger Francis, membru al NOS.
În plus, două săptămâni de expunere solară în timpul verii nu acoperă necesarul de vitamina D pentru tot anul.
Acesta i-a sfătuit pe oameni să stea la soare în fiecare zi, chiar şi atunci când este înnorat, pentru ca organismul lor să producă o cantitate suficientă de vitamina D.
"Durata expunerii la soare necesară pentru obţinerea vitaminei D diferă de la o persoană la alta şi depinde de lucruri precum tipul pielii, ora, timpul şi locul expunerii. Toţi avem nevoie de puţin soare în viaţa noastră, dar este important să ne amintim că timpul de expunere solară necesar pentru obţinerea vitaminei D este mai mic decât acela care produce înroşiri sau arsuri solare", a declarat Caroline Cerny, de la Cancer Research UK.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe