- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (23.03.2023, 17:26)
- Ana Cohut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bacteriile care se hrănesc cu carne, un nou pericol cauzat de încălzirea oceanelor
- Infecţiile potenţial mortale de la un tip de bacterie care se hrăneşte cu carne ar putea creşte semnificativ în deceniile următoare, deoarece schimbările climatice determină încălzirea oceanelor şi ajută organismele să se răspândească în noi zone de coastă.
- Un studiu publicat joi în jurnalul Scientific Reports a constatat că infecţiile cauzate de Vibrio vulnificus de-a lungul coastei de est a SUA s-ar putea dubla în următorii 20 de ani, mai ales că temperaturile mai calde de la suprafaţa mării permit bacteriei care mănâncă carne să se dezvolte în apele mai departe de nord decât niciodată.
- În studiu se adaugă, de asemenea, unui număr tot mai mare de cercetări privind riscurile pentru sănătatea publică care sunt asociate cu schimbările asupra ecosistemelor şi mediului.
Urmărește
417 afișări
Bacteriile care se hrănesc cu carne, un nou pericol cauzat de încălzirea oceanelor
Coautorul studiului, Iain Lake, profesor de ştiinţe ale mediului la Universitatea din East Anglia din Regatul Unit, a spus că el şi colegii săi s-au concentrat pe V. vulnificus , deoarece acesta răspunde chiar şi la schimbările mici de temperatură în mediul său marin. „A fost numit un fel de barometru a ceea ce se întâmplă în zonele de coastă, deoarece este atât de sensibil pentru mediu”, a spus Lake.
Bacteriile V. vulnificus se dezvoltă în apele de coastă calde şi puţin adânci, iar infecţiile atinse de obicei vârful în lunile de vară. Oamenii se pot infecta prin tăieturi sau alte leziuni ale pielii care vin în contact cu apa de mare. Lakel l-a numit pe V. vulnificus „un mic bug urât”, deoarece infecţiile se răspândesc rapid şi bacteria poate deteriora grav carnea unei persoane. El a adăugat că 1 din 5 cazuri este mortal şi că mulţi pacienţi au nevoie de amputaţii pentru a supravieţui, potrivit NBC.
Cercetătorii au folosit date de la Centers for Disease Control and Prevention din SUA pentru a urmări infecţiile cu V. vulnificus din 1988 până în 2018. Oamenii de ştiinţă s-au concentrat pe cazurile raportate de-a lungul Coastei de Est, despre care Lake a spus că este cunoscută a fi un punct global pentru astfel de infecţii.
Studiul a constatat că infecţiile au crescut de la 10 la 80 pe an pe parcursul perioadei de 30 de ani şi că cazurile au apărut în regiuni noi.
Autorul principal al studiului, Elizabeth Archer, cercetător postuniversitar la Universitatea din East Anglia, a spus că infecţiile la sfârşitul anilor 1980 au fost observate mai ales în statele de pe coasta Golfului şi zonele de-a lungul coastei sudice a Atlanticului, dar rareori la nord de Georgia.
În ultimii ani, bacteria care mănâncă carne pare să migreze spre nord. „Acum, limita superioară a gamei noastre este în jurul Philadelphiei, deci este o expansiune reală a zonei în care oamenii sunt afectaţi”, a spus Archer.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36