Bărbaţii căsătoriţi îmbătrânesc mai bine conform unui studiu

Un studiu realizat de Universitatea Toronto arată că bărbaţii căsătoriţi îmbătrânesc mai bine decât celibatarii.

Urmărește
1437 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii căsătoriţi îmbătrânesc mai bine conform unui studiu

Sursa foto: Pexels

Căsătoria pare să fie foarte bună pentru bărbaţi, arată un studiu condus de Universitatea Toronto din Canada, după cum scrie ANSA. Bărbaţii căsătoriţi au de două ori mai multe şanse să îmbătrânească mai bine şi să-şi menţină o sănătate optimă decât cei necăsătoriţi.
 
Îmbătrânirea optimă se referă la absenţa bolilor fizice şi psihice grave şi prezenţa unor niveluri ridicate de fericire şi sănătate.
 
Conform cercetătorilor, îmbătrânirea optimă în căsnicie este datorată în primul rând de menţinerea legăturilor sociale.
 
„S-ar putea ca persoanele căsătorite să se încurajeze reciproc să adopte sau să menţină comportamente pozitive pentru sănătate, cum ar fi renunţarea la fumat sau practicarea regulată a exerciţiilor fizice”, spune David Burnes, unul dintre cercetătorii studiului, citat de ANSA.
 
În schimb, în cazul femeilor nu există nicio diferenţă între cele căsătorite şi cele necăsătorite.
 
În cadrul studiului cercetătorii a urmărit 7.000 de canadieni timp de aproximativ trei ani. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici