- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (28.09.2014, 10:09)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bărbaţii cu chelie, mai predispuşi cancerului de prostată, dar cu un libido mai ridicat
Bărbaţii cu chelie sunt mai predispuşi la a suferi de cancer de prostată şi boli de inimă, dar, în acelaşi timp, au un risc scăzut de a face cancer testicular, în timp ce libidoul lor este mărit şi se bucură de o viaţă sexuală mult mai activă, potrivit unor studii.
Urmărește
992 afișări
Bărbaţii cu chelie, mai predispuşi cancerului de prostată, dar cu un libido mai ridicat (Imagine: Hepta)
Un studiu al cercetătorilor americani, publicat săptămâna trecută în Journal of Clinical Oncology, a descoperit că bărbaţii care suferă de alopecie androgenică, cea mai comună formă de cădere a părului, care afectează circa 50% dintre bărbaţi până la vârsta de 50 de ani, au un risc cu 40% la mai mare de a suferi de cancer al prostatei, faţă de bărbaţii care nu îşi pierd părul, scrie dailymail.co.uk.
"Aceasta este cea mai recentă dovadă care susţine existenţa unei legături între chelia clasică a bărbaţilor şi cancerul la prostată, lucru despre care se ştia deja de ceva timp", a spus Chris Eden, medic urolog în cadrul Royal Surrey County Hospital din Guildford, Marea Britanie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Alopecia androgenică, care este o afecţiune moştenită în familie, este legată de niveluri ridicate ale testosteronului, hormonul sexual masculin. Acesta duce la o subţiere a foliculilor de pe pielea capului, care în timp încetează să mai producă păr. Ştim, de asemenea, că tumorile canceroase ale prostatei sunt susţinute de testosteron, deci avem un numitor comun", a explicat urologul britanic.
Noul studiu se alătură unei serii crescânde de cercetări care leagă acest proces de probleme de sănătate, pierderea părului fiind primul semn că ceva nu funcţionează cum trebuie.
Bărbaţii care chelesc au un risc mărit de a suferi de boli de inimă, potrivit unui studiu din 2013 publicat în revista BMJ Open, care a descoperit că persoanele care şi-au pierdut cea mai mare parte a părului au un risc cu 32% mai mare de a suferi de boli cardiovasculare.
"Ar putea fi vorba despre interacţiunea complexă dintre hormonii masculini şi sistemul circulator", a spus chirurgul cardiac Neil Roberts de la The Heart Hospital din Londra.
Cercetările arată existenţa unei legături între chelire şi sănătatea prostatei, glanda care secretă lichidul seminal. Alopecia androgenică a fost legată şi de mărirea prostatei, o afecţiune numită hiperplazie benignă de prostată, care afectează circa 40% dintre bărbaţii de peste 50 de ani şi duce la apariţia de probleme în eliminarea urinei, din cauza micşorării canalului uretrei sub presiunea prostatei mărite.
Un studiu spaniol efectuat asupra a 30 de bărbaţi a arătat că cei cu chelie aveau prostata cu 34% mai mare decât bărbaţii cu podoaba capilară intactă.
Dar a avea chelie nu este totuşi un lucru atât de rău. Un studiu publicat în Journal of International Andrology în iulie 2010, realizat de cercetători americani, a descoperit că bărbaţii cu chelie sunt mai puţin predispuşi la a suferi de cancer testicular.
"S-ar părea că nivelurile mai ridicate de hormoni precum testosteronul oferă o anumită protecţie (în faţa tumorilor testiculare, n.r.)", a spus Tim Oliver, profesor emerit de oncologie la Queen Mary University în Londra.
Chelia aduce şi veşti bune în privinţa vieţii sexuale. Un nivel crescut de testosteron este responsabil de libidoul crescut al bărbaţilor. Cei care au un nivel scăzut al acestui hormon au mai puţine erecţii şi prezintă o pierdere a dorinţei sexuale.
"Testosteronul este necesar funcţiei erectile şi libidoului. Şi feromonii, substanţele chimice care controlează şi induc dorinţa sexuală, sunt influenţaţi de testosteron", a mai spus profesorul Tim Oliver.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe