- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- CHICAGO, (03.10.2009, 12:28)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bărbaţii, informaţi insuficient despre riscul declanşării cancerului de prostată
Medicii nu discută suficient de des cu pacienţii lor bărbaţi despre necesitatea efectuării unor analize medicale în vederea diagnosticării cancerului de prostată, potrivit unui studiu publicat luni în Statele Unite.
Urmărește
154 afișări
Bărbaţii, informaţi insuficient despre riscul declanşării cancerului de prostată (Imagine: Mediafax Foto)
Deşi medicii s-au declarat în general de acord cu necesitatea unei mai bune înţelegeri de către pacienţii lor bărbaţi a riscurilor şi beneficiilor aduse de analizele medicale efectuate pentru diagnosticarea cancerului de prostată, doar 69,9% dintre bărbaţii participanţi la un sondaj au declarat că medicii lor le-au vorbit despre nevoia de a face aceste teste medicale.
Dintre aceştia, 71% au declarat că le-au fost explicate beneficiile acestor analize medicale - descoperirea cancerului într-o fază incipientă -, însă doar unui procent de 32% dintre ei le-au fost explicate şi riscurile acestei proceduri, precum începerea terapiei împotriva unor tumori cu un ritm de creştere foarte lent, care ar putea să nu le provoace niciodată neplăceri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Medicii recomandă un control de rutină pentru toţi bărbaţii în vârstă de peste 50 de ani, bazându-se pe presupunerea că o diagnosticare a cancerului de prostată într-o fază incipientă este benefică pentru tratamentul pacienţilor.
Aceste teste constau în analiza unei probe de sânge, pentru detectarea unei proteine, denumită "antigen specific prostatic" (PSA). Cu toate acestea, în prezent există puţine dovezi că un test PSA efectuat pe scară largă ar putea să salveze un număr mare de pacienţi.
Un studiu publicat în urmă cu o lună în Journal of the National Cancer Institute din Statele Unite a relevat faptul că un control de rutină pentru diagnosticarea cancerului de prostată a descoperit peste un milion de bărbaţi americani care prezentau diverse tumori la nivelul prostatei, dar care, altfel, nu sufereau în niciun fel din cauza acestora.
Toate formele standard ale terapiei actuale - intervenţii chirurgicale, radioterapie sau terapie hormonală - produc efecte secundare neplăcute, cauzând adeseori impotenţă şi incontinenţă.
Acest studiu s-a bazat pe rezultatele unui sondaj telefonic efectuat la scară naţională, în 2006 şi 2007, pe un eşantion de 375 de bărbaţi care fie au efectuat testul PSA, fie au discutat despre acest test împreună cu mediciilor lor în precedenţii doi ani.
În total, 69,9% dintre respondenţi au discutat despre aceste analize, iar 14,4% dintre ei au ales să nu facă acest test. Cel mai adesea, medicii pun problema efectuării acestui test, iar 73,4% dintre ei îl recomandă. Doar 32% dintre pacienţi au declarat că le-au fost prezentate atât riscurile cât şi beneficiile acestor analize, precum efectele secundare ce apar în urma unui astfel de tratament.
Cercetătorii americani au declarat că rezultatele studiului lor s-au bazat pe declaraţiile pacienţilor, însă ei au verificat acurateţea răspunsurilor consultându-se ulterior cu medicii acestor persoane.
Cancerul de prostată este al doilea tip de cancer, ca frecvenţă pe plan mondial, după cancerul pulmonar şi face peste 254.000 de victime în fiecare an.
Studiul a fost coordonat de medicul Richard Hoffman, de la Veterans Affairs Health Care System din New Mexico, şi a fost publicat în Archives of Internal Medicine.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta