Bărbaţii, mai vulnerabili în faţa cancerului decât femeile

Bărbaţii prezintă, în medie, cu 40% mai multe riscuri de a muri din cauza unui cancer comparativ cu femeile, în principal din cauza stilului lor de viaţă şi a atitudinii pe care o au faţă de această maladie, potrivit unui studiu recent efectuat în Marea Britanie.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii, mai vulnerabili în faţa cancerului decât femeile

Bărbaţii, mai vulnerabili în faţa cancerului decât femeile

Stilul de viaţă al bărbaţilor, neglijenţa pe care aceştia o manifestă în mod frecvent faţă de primele simptome ale maladiei şi numărul mai mic de vizite pe care le fac la medic contribuie la creşterea riscului de deces provocat de cancer.

Specialiştii au descoperit că, dacă sunt excluse statisticile referitoare la cancerul mamar şi la cel de prostată, bărbaţii se confruntă cu un risc cu 70% mai mare de a muri din cauza tipurilor de cancer comune celor două sexe.

"Am analizat modul în care mai multe tipuri de cancer afectează ambele sexe şi, pentru că nu există nicio cauză biologică pentru care bărbaţii ar fi expuşi unui risc mai mare decât femeile, am fost foarte surprinşi să constatăm aceste diferenţe", a explicat David Forman, cercetător la National Cancer Intelligence Network din Marea Britanie.

Potrivit acestui cercetător, bărbaţii obişnuiesc să nu se plângă şi să nu se îngrijoreze la fel de mult ca femeile din cauza stării lor de sănătate.

"Studiul nostru ar putea să explice această atitudine. Bărbaţii sunt mai puţin dispuşi să îşi schimbe stilul de viaţă pentru a reduce riscurile de apariţie a bolii sau să meargă la medic imediat după apariţia primelor simptome", iar această atitudine le diminuează şansele de vindecare, a explicat acelaşi specialist britanic.

Studiile recente au relevat faptul că bărbaţii nu ţin cont, în general, de faptul că, pe lângă fumat şi obezitate, consumul excesiv de alcool, regimul alimentar dezechilibrat şi moştenirea genetică contribuie la creşterea riscului de apariţie a cancerului şi la creşterea ratei deceselor premature.

Acest studiu a fost realizat de asociaţiile britanice National Cancer Intelligence Network (NCIN), Cancer Research UK şi Men's Health Forum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici