- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (19.10.2022, 22:10)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BBC: Cu ce se vor hrăni oamenii dacă Pământul va fi lovit de un asteroid
Dacă un asteroid de mărimea celui de acum 65 milioane de ani care a dus la dispariţia dinozaurilor va lovi Pământul acum şi mare parte din populaţie va supravieţui, cum s-ar putea aproviziona cu hrană dacă civilizaţia modernă va intra în colaps? Philip Maughan, un cercetător britanic, declară că o astfel de catastrofă cosmică ar putea avea impact asupra dietei noastre.
Urmărește
2283 afișări
Donald Davis' official site (work commissioned by NASA) - Released into the public domain
Nu este sfârşitul omenirii
Impactul unui asteroid va duce la crearea de nori de praf şi cenuşă în atmosfera planetei noastre, blocând astfel razele Soarelui şi declanşând un fenomen cunoscut drept "Impact Winter" (iarnă de impact, similară cu iarna nucleară sau iarna vulcanică) ce presupune scăderea temperaturilor globale, distrugerea ecosistemului şi colapsul agriculturii în întreaga lume.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Mare parte din dinozauri au dispărut acum 65 milioane de ani mai degrabă din cauza foametei cauzate de iarna de impact decât de la impactul asteroidului în sine.
Este clar că nu vom mai avea supermarkete şi restaurante fast-food, deci pentru o perioadă lungă de timp, va trebui să ne obţinem singuri hrana. Există provizii depozitate în multe ţări ce ar putea hrăni doar 10% din populaţia globală în următorii cinci ani de la impact.
Cercetătorul crede că oamenii vor recurge la modalităţi inedite pentru a-şi prepara hrana şi nu crede că Antropocenul se va încheia chiar dacă civilizaţia modernă, aşa cum o ştiam, se va încheia.Va fi un nou tip de civilizaţie.
Ferme subterane de ciuperci, alge şi sparanghel
Când Statele Unite au detonat bomba nucleară la oraşul japonez Nagasaki, unii japonezi au fost capabili să se ascundă în tuneluri de mină şi au supravieţuit. Unul dintre ei, Akiko Takakura, care avea 20 ani, se afla la 300 de metri de centrul exploziei, fiind adăpostit într-o clădire subterană din ciment.
Multe oraşe precum Ankara, Beijing şi Moscova s-au pregătit pentru războiul nuclear şi au construit adăposturi subterane în care să fie depozitate proviziile de alimente, dar au construit şi ferme de seră.
Metoda nu este nouă. Acum 2500 ani, frigienii au construit astfel de tuneluri subterane în Turcia, şi au fost folosite de grecii din Cappadocia pentru a înfrunta persecuţiile din epoca bizantină.
Marea Britanie dispune de tuneluri, adăposturi, peşteri, celule, cripte şi pivniţe pentru adăpostire în caz de atac nuclear, din Nottingham până în Stockport.
Oamenii vor putea cultiva muguri, microverzi, iarbă de grâu, sparanghel alb, rubarbă şi ciuperci cu ajutorul luminii artificiale. Mugurii sunt surse abundente de vitamine, acizi graşi şi fibre
O altă modalitate ar fi să construim ferme de alge, transmite BBC.
Ne întoarcem la origini
Pentru că mare parte din vegetaţia globală va muri, oamenii vor vâna speciile supravieţuitoare precum cerbi şi vor creşte vaci, capre şi găini, sau vor trece la pescuit.
Putem extrage nutrienţi din flori, frunze şi din copaci. Ceaiul de ace de pin, de exemplu, are mai multă cantitate de vitamina C decât sucul de portocale.
Laboratoarele subterane ar putea fabrica carne artificială din celule stem.
Sfecla de zahăr a demonstrat toleranţă la temperaturi mai scăzute şi este posibil să avem un succes limitat la creşterea morcovilor, varzei, cartofilor şi păstăilor de mazăre.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Test precis pentru depistarea modificărilor celulare care ar putea duce la apariţia cancerului de col uterin
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian
-
astăzi, 21:55