Bill Gates: "Este mult mai bine să ne naştem prin 2040-2080 decât acum, în anul 2020 sau oricând în trecut"

Bill Gates trage deseori semnale de alarmă cu privire la ameninţările globale, cum ar fi schimbările climatice şi viitoarele pandemii. Dar el este optimist, căci crede că lumea va fi un loc mai bun peste 20 ani decât este acum sau decât a fost în urmă cu 20 ani.

Urmărește
2333 afișări
Imaginea articolului Bill Gates: "Este mult mai bine să ne naştem prin 2040-2080 decât acum, în anul 2020 sau oricând în trecut"

Sursa Foto - Hepta

Miliardarul co-fondator şi filantrop Microsoft spune că este încă „foarte optimist” cu privire la viitorul umanităţii pe Pământ. Chiar şi cu provocările cu care se confruntă generaţiile actuale şi viitoare, Bill Gates spune că orice persoană născută în următoarele câteva decenii va trăi mai bine decât oamenii născuţi în prezent sau în orice moment din trecut.

„Sunt încă foarte optimist că ar fi fost mult mai bine să ne naştem peste 20 de ani, peste 40 de ani sau peste 60 de ani decât oricând în trecut”, a declarat Bill Gates luni într-un interviu la Institutul Lowy din Sydney, Australia.

Lumea este plină de tendinţe descurajatoare, a remarcat Bill Gates, precum un răspuns global inadecvat la pandemia de Covid-19, eşecurile guvernelor de a îndeplini obiectivele declarate pentru combaterea schimbărilor climatice şi polarizarea politică sporită în SUA.

În octombrie, un sondaj Gallup a constatat că doar 42% dintre americani cred că tinerii de astăzi vor avea „un trai mai bun” decât părinţii lor, potrivit CNBC.

Dar pesimiştilor le dor de imaginea completă, a spus Gates: „Este uşor să obţineţi o viziune mai negativă decât una cu adevărat corectă, din punctul meu de vedere”.

Gates a subliniat progresele în domeniul sănătăţii publice, menţionând că ratele mortalităţii globale pentru copiii cu vârsta sub cinci ani au fost reduse la jumătate în ultimele două decenii.

„Cantitatea de inovaţie care este [pentru] îmbunătăţirea generală a condiţiei umane va fi încă dramatică. Vom vindeca obezitatea, vom vindeca cancerul, vom eradica poliomielita”, a spus Gates.

Gates a lăudat, de asemenea, potenţialul pentru tehnologia şi energia verde care să fie accesibilă şi eficientă, precum şi progresele tehnologice care le permit lucrătorilor din domeniul educaţiei şi sănătăţii să aibă o acoperire mai mare în întreaga lume.

„Nivelul de inteligenţă este în creştere, ceea ce semnifică că lumea devine mai educată, calitatea instrumentelor pe care le avem pentru a ne impulsiona inovaţia, fie că este vorba despre sănătate, energie sau educaţie, acestea sunt lucruri fantastice”, a declarat Gates. 

Privind mai departe în istorie, este clar că lucrurile continuă să se îmbunătăţească, a adăugat el.

„Întrebaţi-vă unde eram acum 300 de ani?”, a întrebat Gates, observând că durata medie de viaţă a fiinţelor umane  a crescut, dar şi s-a îmbunătăţit considerabil în ultimele trei secole.

În 1700, o persoană medie murea înainte de a împlini vârsta de 40 de ani, de la o simplă gripă sau infecţie. În Paleolitic, speranţa medie de viaţă a vânător-culegătorilor era de 22-33 ani, iar pe durata antichităţii şi evului mediu, de 25-35 ani. 

Astăzi, speranţa de viaţă a unui american de rând este de 76,1 ani, mai ales după ce a fost imunizat de mic copil şi a trăit confortabil, cu o dietă alimentară adecvată. Speranţa maximă de viaţă s-a înregistrat în Hong Kong - 85,3 ani. 

„Nu conta dacă erai un rege sau un ţăran sărac, erai supus unei mortalităţi infantile uriaşe şi unui nivel extrem de scăzut de alfabetizare”, a spus Gates. „Aşadar, amploarea inovaţiei umane de-a lungul timpului... este o poveste fenomenală”.

Comentariile lui Gates reflectă un sentiment similar exprimat anul trecut de colegul său miliardar Charlie Munger, care a deplâns ceea ce a văzut că oamenii sunt mai puţin fericiţi astăzi decât erau în vremuri mai dificile.

„Toată lumea este într-o situaţie de cinci ori mai bună decât înainte”, a argumentat Munger.

Nu se garantează că inovaţia va avea rezultate pozitive, a remarcat Gates: Evoluţia tehnologică şi ştiinţifică poate duce la progrese periculoase, cum ar fi armele nucleare sau bioterorismul.

Modernitatea vine şi cu unele riscuri”, a spus el. „Dar, în general, sunt incredibil de optimist”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici