- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (11.04.2009, 15:53)
Biscuiţii de Paşti, recomandaţi de nutriţionişti
Cu ocazia sărbătorilor pascale, nutriţioniştii britanici au elaborat o reţetă în şase paşi pentru prepararea unor biscuiţi cu conţinut caloric scăzut, informează femalefirst.co.uk.
Urmărește
56 afișări
Biscuiţii de Paşti, recomandaţi de nutriţionişti
Pentru preparearea acestora este nevoie de zahăr pudră, un baton de vanilie, 150 de grame de făină şi 75 de grame de mălai. De asemenea, decorarea lor se poate face cu cremă de ciocolată neagră, arahide sau dropsuri mentolate.
Dintr-o singură porţie de amestec pot rezulta 20-25 de biscuiţi. Pentru a le oferi un aspect amuzant, ei pot fi tranşaţi cu ajutorul unor tipare de plastic în formă de iepuraşi, pui de găină sau diverse forme geometrice.
Pentru prepararea acestora, unul şi zahărul pudră se pun într-un vas şi se amestecă până la obţinerea unei paste cremoase. Se adaugă batonul de vanilie şi se amestecă din nou. Peste acestea se pune făina şi mălaiul, amestecându-se până la obţinerea unui aluat consistent. Amestecul se răstoarnă pe o suprafaţă plană, se ruleagă într-o folie de plastic şi se ţine la frigider timp de o oră, până se întăreşte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
După ce acest timp a trecut, se presară făină pe suprafaţa plană şi aluatul se rulează până se obţine un blat gros de un centimetru. Coca se taie în diverse forme, care apoi se aşează pe o tavă bine unsă cu ulei şi biscuiţii se coc la o temperatură de 140 - 160 de grade Celsius (foc mic), timp de 15 minute, sau până când aceştia se rumenesc. Se lasă la răcit timp de câteva minute.
Între timp, ciocolată neagră se topeşte într-un vas aşezat deasupra unui recipient cu apă fierbinte, amestecând până se obţine o pastă fină. Biscuiţii pot fi înmuiaţi în ciocolata astfel obţinută şi apoi decoraţi cu arahide şi dropsuri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:40
Deputat PSD, despre o candidatură a lui Victor Ponta la prezidenţiale: Ar fi o aventură personală
-
astăzi, 11:35