- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- TOKYO, (25.02.2012, 11:21)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boala Parkinson, aproape de vindecare. Progrese obţinute pe maimuţe, graţie celulelor suşă
Maimuţele suferind de maladia Parkinson au făcut progrese notabile, după implantarea de celule suşă umane în creierele lor, au explicat, miercuri, cercetătorii japonezi de la Universitatea din Kyoto.
Urmărește
1326 afișări
Boala Parkinson, aproape de vindecare. Progrese obţinute pe maimuţe, graţie celulelor suşă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Patru maimuţe ale căror membre se mişcau spasmodic - un simptom curent al maladiei Parkinson - şi care abia mai puteau să îşi controleze mişcările corpului au prezentat semne de ameliorare la trei săptămâni după operaţie, a explicat Jun Takahashi, profesor la Universitatea din Kyoto.
La şase luni de la transplantare cele patru primate testate erau din nou capabile să meargă singure prin cuştile lor.
În momentul implantării, 35% dintre celulele suşă erau neuroni de tip dopamină şi aproximativ o zecime dintre ei erau încă vii, la un an după operaţie. Pentru a ameliora eficienţa tratamentului, specialistul nipon doreşte să reuşească ca această rată de supravieţuire să treacă de 70%. El speră, totodată, să poată face acest experiment pe oameni începând din 2015.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Lasconi, la o lună de la anularea alegerilor: România nu este o moşie pe care ei sunt vătafi
-
Ce are Rusia în plan să furnizeze Coreei de Nord în schimbul armelor pentru susţinerea efortului de război? Anunţul lui Blinken
-
Noul lider de centru-dreapta din Austria anunţă că este deschis unei coaliţii cu extrema dreaptă
În experimentul pe maimuţe, profesorul Takahashi a folosit celule suşă embrionare, însă, în cazul unor viitoare teste medicale, cercetătorii speră să folosească celule suşă pluripotente, create prin implantarea a patru tipuri de gene în celulele epiteliale umane pentru a le reprograma.
Celulele suşă pluripotente induse astfel revin practic la stadiul embrionar (nediferenţiat).
Folosirea de celule suşă embrionare, considerată o tehnică promiţătoare de mulţi oameni de ştiinţă, s-a lovit de un val de critici în ultimii ani. Numeroase grupuri religioase consideră cultura acestor celule ca fiind lipsită de etică, subliniind faptul că ea implică distrugerea embrionilor din care sunt recoltate.
În Japonia, nimic nu interzice folosirea acestor celule în cercetările ştiinţifice.
Maladia Parkinson este una dintre principalele maladii neurodegenerative, după maladia Alzheimer. Ea este şi una dintre cele mai frecvente cauze de handicap motor, după accidentele vasculare cerebrale.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Știi cum procedezi la alegeri. Cauți Trump pe buletin. Cu liderii Democrativei, rămâne cum am stabilit: Le-o dai în vot
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Triumf românesc la Globurile de Aur cu Sebastian Stan, primul român premiat în ultimii ani. Ce semnifică acest premiu
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Zodia care se umple de bani în 2025, potrivit cunoscutei Minerva: va avea cea mai mare provocare financiară
CANCAN.RO
Cât plătești pentru un kilogram de somn sau plătică din Delta Dunării. Cât costă macroul sau crapul, pentru masa de Bobotează și Sf. Ion
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe