- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (19.06.2024, 09:47)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boala Parkinson ar putea fi prezisă cu şapte ani înainte de apariţia primelor simptome. Ce rol joacă inteligenţa artificială
Cercetătorii au identificat, cu ajutorul inteligenţei artificiale, o semnătură biologică a bolii Parkinson care, speră ei, ar putea duce la un simplu test de sânge pentru depistarea acestei afecţiuni cu cel puţin şapte ani înainte de apariţia simptomelor.
Urmărește
241 afișări
Boala Parkinson ar putea fi prezisă cu şapte ani înainte de apariţia primelor simptome. Ce rol joacă inteligenţa artificială
În prezent, nu există medicamente care să încetinească sau să oprească boala Parkinson, iar eforturile de a dezvolta tratamente preventive sunt îngreunate de capacitatea de a şti dacă o persoană va dezvolta această afecţiune.
Cu ajutorul învăţării automate - o formă de inteligenţă artificială - cercetătorii de la University College London şi de la Centrul Medical Universitar din Goettingen, Suedia, au analizat probe de sânge de la persoane cu Parkinson şi au detectat opt proteine cheie sau „biomarkeri" comuni celor care suferă de această afecţiune, scrie Sky News.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Inteligenţa artificială a fost folosită pentru a analiza probe de sânge prelevate în urmă cu un deceniu de la persoane cu o afecţiune a somnului, numită tulburare de mişcare rapidă a ochilor, dintre care aproximativ 75% ajung să dezvolte Parkinson.
Până în prezent, inteligenţa artificială a fost capabilă să prezică în mod corect ce pacienţi vor dezvolta boala Parkinson. Mai mult decât atât, instrumentul a reuşit să facă acest lucru cu până la şapte ani înainte de apariţia primelor simptome, relevă sursa citată.
„Acest lucru înseamnă că terapiile medicamentoase ar putea fi administrate într-un stadiu mai timpuriu, ceea ce ar putea încetini progresia bolii sau chiar preveni apariţia acesteia", a declarat dr. Michale Bartl de la UMC Goettingen.
Un test de sânge care să prezică Parkinson cu ani în avans ar putea fi esenţial pentru accelerarea studiilor clinice - dar nu este lipsit de obstacole etice, spune profesorul neurolog Ray Chaudhuri, de la King's College din Londra, potrivit Sky News.
Cercetătorii mai au de lucru pentru a valida acurateţea testelor şi pentru a dezvolta o versiune care să poată fi utilizată cu uşurinţă în clinică.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe