- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (19.02.2012, 07:48)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boala parodontală netratată poate duce la infarct
Diferitele bacterii implicate în boala parodontală intră în circulaţia generală şi unele specii pot agrava ateroscleroza care duce în timp la apariţia infarctului de miocard, potrivit unui comunicat emis de o clinică stomatologică.
Urmărește
1556 afișări
Boala parodontală netratată poate duce la infarct (Imagine: Mediafax Foto)
"Este foarte important să înţelegem faptul că bacteriile din boala parodontală pot trece în circulaţia generală şi pot afecta inima şi alte organe", spune doctorul Tudor Vaideanu, absolvent al Universităţii René Descartes - Paris şi membru al Societăţii franceze de parodontologie şi implantologie orală.
Boala parodontală este o afecţiune cronică care are drept cauză flora microbiană din cavitatea orală. Aceasta afectează structurile care menţin dintele sau se localizează pe arcadă: gingia, ligamentul parodontal şi osul alveolar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
Semnele incipiente ale bolii parodontale sunt sângerările şi retracţiile gingivale şi pe măsură ce boala progresează apar dureri, mobilitate dentară, deplasarea dinţilor şi în final pierderea acestora, dacă niciun tratament nu este aplicat.
Studiile au arătat că oamenii cu boală parodontală sunt de cel puţin două ori mai predispuşi la boală arterială coronariană care duce la infarct.
În cazul pacienţilor care suferă de diabet, boala parodontală duce la creşterea dificultăţii de controlare a glicemiei şi implicit la creşterea complicaţiilor specifice acestei boli.
De asemenea, bacteriile pot fi aspirate în plămâni şi pot cauza pneumonii.
La femeile însărcinate, boala parodontală poate duce la naşterea prematură şi la copii cu greutate inferioară limitelor normale. De aceea este foarte important ca femeile însărcinate să-şi facă o evaluare parodontală.
"Este foarte important să faceţi o evaluare parodontală o dată pe an şi să trataţi boala parodontală încă de la apariţia primelor semne, evitând astfel pierderea dinţilor, dar şi complicaţiile care pot afecta starea generală a organismului", mai spune doctorul Tudor Vaideanu.
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe