- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- CHICAGO, (18.03.2009, 14:54)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bolnavii credincioşi acceptă mai uşor tratamentele dificile
Pacienţii credincioşi, aflaţi în fazele terminale ale diverselor tipuri de cancer, sunt mult mai dispuşi să accepte tratamente dificile şi dureroase, potrivit unui studiu publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA).
Urmărește
20 afișări
Bolnavii credincioşi acceptă mai uşor tratamentele dificile (Imagine: Mediafax Foto)
În cursul ultimei lor săptămâni de viaţă, pacienţii care şi-au găsit liniştea datorită credinţei lor religioase au fost de trei ori mai numeroşi decât ceilalţi pacienţi, în privinţa cazurilor de ventilaţie asistată şi al numărului de voluntari pentru diverse tratamente intensive destinate prelungirii vieţii bolnavilor.
Aceste tratamente se traduc, frecvent, printr-o calitate a vieţii mai puţin bună, în ultimele momente trăite şi printr-o moarte mai dureroasă. Ele sunt în acelaşi timp şi mai scumpe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
"Credincioşii aleg, probabil, aceste terapii mai agresive, deoarece cred că Dumnezeu poate să îi vindece, sau speră, probabil, că o vindecare miraculoasă va avea loc în timp ce tratamentele medicale intensive îi păstrează în viaţă", a declarat Andrea Phelps, de la Dana-Farber Cancer Institute, principalul autor al studiului.
Studiul a fost efectuat pe 345 de pacienţi în faze terminale din şapte centre medicale destinate maladiilor canceroase, de pe teritoriul Statelor Unite. Dintre pacienţii chestionaţi, 79% au declarat că religia îi ajută cel puţin într-o proporţie "moderată" să suporte boala de care suferă, iar 32% au declarat că religia este "principalul lucru care îi ţine în viaţă".
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe