- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (29.08.2009, 12:43)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Brânza de vaci este mai hrănitoare decât iaurtul
Brânza de vaci este mai hrănitoare decât iaurtul, având un conţinut de proteine mai ridicat, însă iaurtul conţine mai puţină lactoză, reprezentând un avantaj pentru cei care suferă de intoleranţă la această substanţă, potrivit linternaute.com.
Urmărește
3005 afișări
Brânza de vaci este mai hrănitoare decât iaurtul (Imagine: Mediafax Foto)
Potrivit specialistului în nutriţie Caroline Le Marchand-Duros, ambele produse conţin multă apă, în proporţie de 80% - 85%, proteine animale şi puţin zahăr - lactoză. Totodată, grăsimea conţinută de cele două alimente poate varia de la 0 la 40% - în cazul brânzei de vaci uscate.
Diferenţa ar fi în ceea ce priveşte conţinutul proteic, acesta fiind de 8/100 de grame în cazul brânzei de vaci, faţă de 5/100 de grame în cazul iaurtului. Astfel, brânza de vaci este mai săţioasă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Iaurtul, pe de altă parte, conţine mai puţină lactoză, reprezentând un avantaj pentru cei care suferă de intoleranţă la această substanţă.
Iaurtul este un aliment a cărui denumire este legată de modul specific de fabricare. Astfel, pentru a deveni "iaurt", laptele trebuie să fermenteze împreună cu două tipuri de bacterii precis identificate: streptococcus thermophilus şi lactobacillus bulgaricus.
Dacă sunt utilizaţi alţi fermenţi, alimentul nu se va mai numi în mod corect "iaurt", ci "produs lactat/ lapte fermentat".
Brânza de vaci este fabricată prin adăugarea cheagului în lapte, după care produsul este bătut şi omogenizat, pentru a fi moale şi onctuos.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe