- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (11.12.2009, 17:12)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cafeaua nu este indicată împotriva mahmurelii
Cafeaua pare a fi cel mai rău tratament împotriva mahmurelii, potrivit unui nou studiu care contrazice părerile tradiţionale, realizat de cercetătorii americani şi publicat în Behavioural Neuroscience, informează bbc.co.uk.
Urmărește
16 afișări
Cafeaua nu este indicată împotriva mahmurelii (Imagine:Viorel Dudau/Mediafax Foto)
Rezultatele acestui studiu, realizat pe şoareci, indică faptul că această băutură oferă doar iluzia unei recuperări fizice. De fapt, oamenilor care consumă cafea pentru a se trezi din mahmureală le este şi mai dificil să îşi dea seama că sunt încă sub influenţa alcoolului.
Autorul acestui studiu, Thomas Gould, de la Temple University din Philadelphia (SUA), a declarat: "Mitul despre puterile anti-mahmureală ale cafelei trebuie desfiinţate, pentru că o combinaţie între cofeină şi alcool poate conduce, de fapt, la luarea unor decizii proaste, cu rezultate dezastruoase".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
"Oamenii care se simt obosiţi şi ameţiţi prezintă mai multe probabilităţi de a recunoaşte să sunt sub influenţa alcoolului. În ciuda faptului că este tentant să poţi sta treaz toată noaptea, toate dovezile indică faptul că există riscuri serioase asociate cu combinaţia cafea-alcool", a mai spus acesta.
"Totodată, oamenii care au consumat şi alcool şi cafea se pot simţi mai treji şi mai capabili (decât în realitate, n.r.) să facă faţă unor situaţii potenţial periculoase, aşa cum este şofatul", a mai spus acesta.
Cercetătorii au testat modul în care şoarecii adulţi navigau în interiorul unui labirint unde au fost plasaţi stimuli neplăcuţi, precum lumini şi sunete puternice. O parte dintre animalele au primit doze de cofeină şi alcool în diverse combinaţii şi li s-a evaluat comportamentul prin comparaţie cu alţi şoareci care au primit o soluţie salină neutră.
Alcoolul le-a făcut pe animale mai relaxate, însă au fost mai puţin capabile să evite stimulii neplăcuţi. Animalele care au primit cofeină au dovedit o mai bună capacitate de orientare în spaţiu şi erau mai alerte. Combinaţia alcool-cofeină a părut să relaxeze animalele, care nu au fost capabile să evite obstacolele.
Cercetătorii cred că, în cazul oamenilor, combinaţia îi face pe aceştia să creadă că nu sunt sub influenţa alcoolului când de fapt sunt.
Dozele de cofeină administrate şoarecilor au fost echivalentul a opt ceşti de cafea.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cafeaua antirid, lansată pe piaţa asiatică
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe